10e Lotto Street Soccer op 22 juli in Oostende

Om de jeugd extra aan te zetten om samen te sporten, organiseren de Antwerpse Voetbalschool en de Nationale Loterij, in samenwerking met Sportizon, op vrijdag 22 juli voor de 10de maal het sportintegratieproject Lotto Street Soccer. Dit gratis straatvoetbaltoernooi voor jongeren tussen 6 en 16 jaar zal plaatsvinden van 11 uur tot 18.30 uur op het Strandplein Mariakerke. Bovendien tekenen Martijn Debbaut en Thomas Stemgee, 2 Oostendenaars bekend van Belgium’s Got Talent, present voor een freestyle show.

Lotto Street Soccer is een gratis straatvoetbaltoernooi voor jongeren tussen 6 en 16 jaar dat het voetbal terugbrengt naar de plaats waar het is ontstaan: op straat. De wedstrijden worden namelijk gespeeld op kleine velden met boarding. In teams van 4 tot 6 spelers en verdeeld over drie categorieën strijden de deelnemers voor de overwinning en de mooie prijzen.

Naast technische hoogstandjes en spannende wedstrijden wordt er eveneens een brede waaier aan randanimatie voorzien. Zo zullen Martijn Debbaut en Thomas Stemgee, halve finalisten van Belgium’s Got Talent, aanwezig zijn om de aanwezigen omver te blazen met een spectaculaire freestyle voetbalshow.

Dagprogramma:

11.00u Aanmelden en extra inschrijvingen -10 en -13

11.30u Start toernooi -10 en -13

14.30u Aanmelden en extra inschrijvingen -16

15.00u Start toernooi -16

18.00u Einde

Straatvoetbal is populair. Overal in de urban wijken van België kom je ze tegen. Straatvoetballers van alle leeftijden laten op straat hun sportieve geest de vrije loop. Op de pleintjes van grote steden, maar zeker ook van de kleinere steden en dorpen spelen jongeren het spel. Straatvoetbal is een ideale manier om je techniek te etaleren en bij te schaven en dat kan van pas komen op het voetbalveld. Straatvoetbal is een goede leerschool. Je speelt namelijk op een kleiner veld, waardoor je meer op techniek traint. Spelers met een goede techniek kunnen zich op een groot veld makkelijker uit moeilijke situaties redden, aangezien ze de bal beter onder controle hebben.

Veel topvoetballers begonnen immers op straat en tonen daarbij het nut van het pleintjesvoetbal aan. Dit bewijst ook Dennis Praet, profvoetballer bij RSC Anderlecht. Hij nam deel aan één van de eerste edities van Lotto Street Soccer. De hoofddoelstelling van het evenement is om via voetbal de integratie van jongeren in de stad en het samenleven met elkaar te bevorderen. Samen sporten is immers een ideale manier om jongeren op een sportieve wijze met elkaar te leren omgaan.

Contacteer ons
Sarah Tordeur Antwerpse Voetbalschool - Senior Project Manager
Sarah Tordeur Antwerpse Voetbalschool - Senior Project Manager
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende