165.000 BEZOEKERS VOOR DE 17 de EDITIE VAN “OOSTENDE VOOR ANKER”!

Oostende voor Anker (26 tot 29 mei) heeft dit jaar, ondanks de slechte weersvoorspellingen, 165.000 bezoekers mogen verwelkomen.

In het weekend van 26 tot en met 29 mei zijn duizenden mensen afgezakt naar Oostende voor Anker, het grootste, jaarlijkse, klassieke, maritieme evenement in België. Verspreid over 4 dagen konden de bezoekers genieten van 152 klassieke schepen, 110 optredens, 100 standen, een parade met zeereuzen, ….

Oostende voor Anker (26 tot 29 mei) heeft dit jaar, ondanks de slechte weersvoorspellingen, 165.000 bezoekers mogen verwelkomen.

Het centrale thema “Folklore in de visserij” was een knipoog naar de lokale geschiedenis. Naast een optocht met reuzen op zondag 29/05 werd er op zaterdag 28/05 ook een zeezegening georganiseerd. Tijdens deze oecumenische viering werden verschillende schepen gezegend met als apotheose een waterfontein door een van de schepen van DAB Vloot. Daarnaast werd er rond het thema ook een fototentoonstelling samengesteld.

“Veel bezoekers hebben gekozen voor het openbaar vervoer om naar Oostende te komen. Ook de bijkomende randparking aan het station werd goed gebruikt. Naast de toeristen hebben de Oostendse schoolkinderen en inwoners ook massaal genoten van Oostende voor Anker.” vertelt Peter Craeymeersch.

De blikvangers van deze 17 de editie waren het zeilschip de Atlantis, de schoener Kapitan Brochardt, stoomschip de Hydrograaf en de Marjorie II (een Baltic-trader). De horeca blikt tevreden terug op het weekend van Oostende voor Anker. Door de organisatie van het evenement noteerden de Oostendse hotels veel extra boekingen.

“De binnenstad werd dit jaar meer bij het evenement betrokken. Er werd een shoppingroute uitgewerkt onder de naam “Drop your Anchor!” en er ging parade met de reuzen door de binnenstad.” zegt burgemeester Johan Vande Lanotte. Burgemeester Vande Lanotte betreurt het dat de weersvoorspellingen voor de kust er opnieuw naast zaten. “Van het voorspelde onweer was aan de kust geen sprake. Integendeel het was perfect weer voor een bezoek aan Oostende voor Anker. Jammer dat er nog steeds geen aparte weersvoorspelling is voor de kust.” besluit Johan Vande Lanotte.

Noteer alvast de volgende editie van Oostende voor Anker in uw agenda: donderdag 25 mei tot zondag 28 mei 2017.

Contacteer ons
Pieter Hens Visit Oostende
Pieter Hens Visit Oostende
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende