Oostende van 6 naar 10 restaurants in Gault & Millau gids

Oostende van 6 naar 10 restaurants in Gault & Millau gids

4 nieuwe Oostendse restaurants opgenomen

De feestdagen komen dichter en naar goede gewoonte komt de nieuwe culinaire gids van Gault & Millau Belgium dan uit. Zij beoordelen restaurants in heel België en kennen de befaamde scores op 20 toe. Met Lusitania, Bistro David, Kiss the Chef en Belle de Jour zijn er maar liefst vier Oostendse nieuwkomers. Daarnaast behouden ook Marina, STORM, Mange Tout, Savarin, Bistro Mathilda en Frenchette hun plaats in de gids. Oostende gaat dus in één keer van 6 naar 10 restaurants in de prestigieuze gids.

Dat Oostende de hoofdstad van de Garnaalkroket was, was reeds duidelijk na het uitverkochte Garnaalkrokettenfestival in Oktober. Maar ook fijnproevers blijven hier niet op hun honger zitten, bewijst de Stad aan Zee met de nieuwe cijfers van de Gault & Millau gids. Met maar liefst vier nieuwkomers, die ook meteen mooie scores halen, wordt het totaal aantal Oostendse restaurants in de gids naar 10 gebracht. Belle de Jour haalt 12/20, gevolgd door Kiss The Chef en Brasserie David die 13/20 toegekend krijgen, restaurant Lusitania scoort onmiddellijk 13,5/20.

“Het versterken van het culinair imago en product van Oostende, is een belangrijk doel dat we ons gesteld hebben”, aldus Burgemeester Bart Tommelein. “Deze nieuwe vermeldingen in Gault&Millau tonen dat we op de goede weg zijn en geven veel zin om de komende jaren verder te investeren. We zijn trots op alle Oostendse restauranthouders en de inspanningen die ze de voorbije jaren geleverd hebben.”

Naast de nieuwkomers slagen ook de vaste waarden er in om hun mooie scores te behouden. Zo behouden Ristorante Marina en STORM hun mooie score van 14/20. Bistro Mathilda, Mange Tout en Savarin volgen met 13/20. Ook Frenchette behoudt haar positie en scoort 12/20. 

Toerisme Oostende vzw voert extra promotie onder het label Food’Oostende. Via dit kanaal kan je de nieuwste Oostendse hotspots ontdekken, maar worden ook de verhalen van de Oostendse chefs en de lokale producten in de verf gezet. Toerisme Oostende vzw zal in 2022 ook uitpakken met culinaire evenementen als A’ l’Ostendaise - Kom Proeven! en het Garnaalkrokettenfestival.


Lusitania

Brasserie David

Kiss the Chef

Belle de Jour

Restaurant Marina

Storm

Mange Tout

Savarin

Bistro Mathilda

Frenchette


Pieter Hens
Pieter Hens Marketing Manager, Toerisme Oostende vzw

 

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende