"A beautiful match between artists and curators" opent "Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam"

"A beautiful match between artists and curators" opent "Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam"

Kunstenaars en curators van over de hele wereld nemen deel aan unieke performance in Oostende

Het voetbalveld van KV Oostende was gisterenavond (21 oktober) het toneel van een unieke kunstperformance van Jan Fabre. Tijdens een komische voetbalmatch namen kunstenaars en curators in gedaante van historische kunstfiguren het tegen elkaar op. Zo stonden naast James Ensor (Jan Fabre) onder andere ook Piet Mondriaan (Hans van Houwelingen), Louise Bourgeois (Katie O'Hagan), Jan Hoet (Kris Martin) en Da Vinci (Alberto Garruti) op het veld. 

De 2.000 aanwezige toeschouwers zagen het team van de artiesten met 3 - 2 winnen. Het was niemand minder dan Rubens (Antoine Roegiers) die het winnende doelpunt scoorde. Deze performance was het officiële startschot van "Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam". Deze expo in Oostende wordt gecureerd door Jan Fabre en Joanna De Vos en loopt nog tot 15 april 2018. 

“Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.” brengt 73 (inter)nationale kunstenaars naar Oostende onder het curatorschap van Jan Fabre en Joanna De Vos, met 52 nieuwe creaties van gevestigde en jonge kunstenaars. De expo gaat over zoektocht van de kunstenaar. Over de dualiteit van creatie waarin afzondering en engagement even belangrijk zijn. In de samenstelling van de tentoonstelling werden kunstenaars van verschillende generaties en achtergronden uitgenodigd, waarbij ze ingingen op de vraag die werd uitgelokt door de verbinding van Het Vlot van de Medusa (1818) van Théodore Géricault en Fabres eigen kunstenaarsvlot Kunst is (niet) eenzaam (1986).

De curatoren willen de stad activeren en mensen Oostende laten (her)ontdekken. Naast de gekende museale locaties, gingen ze op zoek naar net iets minder evidente locaties als de Peperbusse, het Gerechtsgebouw, de Europatoren, de stallingen van de Wellington Hippodroom of de kelders van de Sint-Jozefskerk. “Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.” wordt zo een kunstenparcours doorheen de Stad aan Zee langs 22 locaties.

Contacteer ons
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende