Al meer dan 175.000 bezoekers voor lichttunnel in Oostende

Al meer dan 175.000 bezoekers voor lichttunnel in Oostende

Tijdens de eerste 3 weken werden in totaal 177.042 bezoekers geteld die de spectaculaire lichtshows in Oostende bewonderden. Dit is een stijging van maar liefst 36% ten opzichte van de eerste drie weken in 2017. De lichttunnel over de Adolf Buylstraat is 188 meter lang en bevat 232.500 lichtjes. Tot en met 6 janauri zijn er dagelijks 4 shows. De lichttunnel maakt deel uit van Winter in Oostende.

Ook de inpakbar in het Feest- & Cultuurpaleis is een groot succes. Er werden voor de kerstvakantie al meer dan 2.000 cadeaus ingepakt in het exclusieve Oostendse cadeaupapier. De inpakspecialisten van de inpakbar staan ook tijdens de kerstvakantie nog dagelijks klaar om al jouw cadeautjes in te pakken. In Oostende zijn de winkels altijd open op zondag, dus ook tijdens de eindejaarsperiode.

Ook Winter in het Park met zijn kerstmarkt en ijspiste is goed gestart. Het sfeervolle winterconcept in het Leopoldpark was vorig jaar een absolute voltreffer en kan ook nu rekenen op lovende reacties.

Wie tijdens Winter in Oostende een overnachting boekt via winterinoostende.be krijgt een cadeau ter waarde van 95 euro op de kamer met Oostendse goodies, schaatstickets, gratis drankjes en voordelen voor tal van activiteiten.

WINTER IN OOSTENDE

Winter in het Park

Te midden van een gezellig verlicht Leopoldpark kunnen bezoekers schaatsen op de vijver omgeven door meer dan 50 houten chalets met typische kerstartikelen. Dagelijkse animaties en activiteiten voor kinderen in de kerstvakantie maken de beleving compleet.

Leopoldpark
30 november 2018 tot 6 januari 2019

Spectaculaire Lichtshow in de Lichttunnel

Een feeërieke lichttunnel overkapt de Adolf Buylstraat en zorgt er vier keer per dag voor een spectaculaire Lichtshow op muziek. Met maar liefst 232.500 lichtjes zal je je ogen én oren niet geloven wanneer je deze Lichtshow beleeft in Oostende. De volledige Adolf Buylstraat wordt overkapt en over een afstand van 188 meter droom je weg onder deze verlichte koepel. Er zijn dagelijks vier spectaculaire shows te zien: om 16.45 uur, 17.45 uur, 18.45 uur en 19.45 uur.

Adolf Buylstraat
30 november 2018 tot 6 januari 2019

Huis van de Kerstman

Altijd al eens willen weten hoe het huis van de Kerstman eruit ziet? Dit najaar verhuist zijn stulpje opnieuw naar het Oostendse Wapenplein. Het Huis van de Kerstman is de ideale spot voor jouw kerstfoto. Zelfs de echte Kerstman uit Rovaniemi (Lapland) reisde van 14 tot en met 16 december af naar Oostende om die kerstfoto compleet te maken.

Wapenplein
30 november 2018 tot 6 januari 2019

Kerstverlichting en winteranimatie

Wie de donkere dagen tijdens de wintermaanden beu wordt, kan in Oostende terecht om te genieten van hartverwarmende lichtjes. De ganse stad baadt in kerstverlichting en wordt opgefleurd door typische winterse animaties die de vele shoppers in de centrumstraten zullen weten te verrassen. Enkele iconische plekken als de Mercator, Kursaal Oostende en de Sint-Petrus- en -Pauluskerk worden bovendien extra uitgelicht.

  • Kerstverlichting in de ganse stad

30 november 2018 tot 6 januari 2019

  • Winteranimatie in de shoppingstraten in het centrum

tijdens de weekends en kerstvakantie in de periode van 30 november 2018 tot 6 januari 2019

Inpakbar Feest- & Cultuurpaleis

Shoppers kunnen tijdens de kerstperiode hun pakjes laten inpakken in de Inpakbar in het Feest- & Cultuurpaleis. Onze inpakspecialisten pakken je kerstcadeautjes in uniek Oostends cadeaupapier in.

Feest- & Cultuurpaleis
Openingsuren:

  • 30 november 2018 tot 6 januari 2019: dagelijks van 13.00 - 18.00 uur

  • 24/12 en 31/12: 13.00 - 16.00 uur

  • 25/12 en 01/01: gesloten

Christmas Village

Het gezelligste plein van Oostende baadt in kerstsfeer. Geniet met een glühwein of jenever in de hand van de kerstanimatie en het aangepaste muziekprogramma. De kerstmarkt wordt omringd door meer dan 150 verlichte kerstbomen.

Vissersplein & Kadzandbonenstraat
20 december 2018 tot 1 januari 2019

Eindejaarsvuurwerk / NYE

Het eindejaarsvuurwerk is een traditie in Oostende. Duizenden mensen vieren om middernacht de overgang van oud naar nieuw onder het fonkelende licht en de luide knallen van een betoverend vuurwerk. In Kursaal Oostende staat er ook weer een spetterende NYE-party op het programma.

Groot Strand
maandag 31 december 2018 om middernacht

Nieuwjaarsduik

De Nieuwjaarsduik in Oostende is de jaarlijkse afspraak voor duizenden ‘ijsberen’. Gewapend met een flinke dosis lef en hier en daar een carnavalspruik, trotseren ze vrolijk het ijskoude zeewater.

Strand t.h.v. de 3 Gapers
zaterdag 5 januari 2019

Contacteer ons
Pieter Hens Marketing Manager, Toerisme Oostende vzw
Pieter Hens Marketing Manager, Toerisme Oostende vzw
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende