Artiest Mikes Poppe moet zichzelf bevrijden uit marmeren blok

Unieke performance in het kader van de kunstexpo Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.

Woensdag 8 november 2017 — De curatoren Jan Fabre en Joanna De Vos willen met "Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam." de stad activeren en mensen Oostende laten (her)ontdekken. Naast de gekende museale locaties, gingen ze op zoek naar net iets minder evidente locaties als de Peperbusse, het Gerechtsgebouw, de Europatoren, de stallingen van de Wellington Hippodroom of de kelders van de Sint-Jozefskerk. “Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.” wordt zo een kunstenparcours doorheen de Stad aan Zee langs 22 locaties.

In het gerechtsgebouw van Oostende ketent Mikes Poppe (1983, Antwerpen) zich vanaf 10 november vast aan een grote blok Carrara-marmer. Tussen zijn dagelijkse verlangens en noden door – eten en drinken, slapen, zijn behoefte doen én tekenen – hakt hij stukken uit het blok om zich langzaamaan te bevrijden. ‘Het leven van de artiest’ in zijn meest vereenzaamde en meest geconcentreerde vorm.

De artiest zal om 10u 's morgens geketend worden en daarna starten aan zijn performance. Deze performance kun je ook live volgen via de website www.hetvlot-oostende.be 

 

“Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.” brengt 73 (inter)nationale kunstenaars naar Oostende onder het curatorschap van Jan Fabre en Joanna De Vos, met 52 nieuwe creaties van gevestigde en jonge kunstenaars. De expo gaat over zoektocht van de kunstenaar. Over de dualiteit van creatie waarin afzondering en engagement even belangrijk zijn. In de samenstelling van de tentoonstelling werden kunstenaars van verschillende generaties en achtergronden uitgenodigd, waarbij ze ingingen op de vraag die werd uitgelokt door de verbinding van Het Vlot van de Medusa (1818) van Théodore Géricault en Fabres eigen kunstenaarsvlot Kunst is (niet) eenzaam (1986).

Bezoekers kunnen aan de hand van een handige wandelgids de verschillende locaties en kunstwerken ontdekken. Via een programma van live performances en acties zullen de expo, haar verschillende locaties en de stad telkens opnieuw geactiveerd worden. Een van deze performances gaat op 10 november van start.

Mikes Poppe - De Profundis (vanaf 10 nov 2017 in het gerechtsgebouw te Oostende)