Boulevard de Champagne biedt spetterend programma vol live muziek en culinair genot

Wie gek is op champagne en het drankje doorgaans spaart voor speciale gelegenheden heeft midden november reden tot vieren, want dan vindt in Oostende opnieuw Boulevard de Champagne plaats. Boulevard wat? Boulevard de Champagne is het mekka voor liefhebbers van champagne en luxelekkernijen. Sepideh Sedaghatnia is opnieuw het gezicht van deze editie en geeft er twee unieke workshops. Muziekshows en een gezellig aperitiefconcert maken het geheel compleet.

Wie gek is op champagne en het drankje doorgaans spaart voor speciale gelegenheden heeft midden november reden tot vieren, want dan vindt in Oostende opnieuw Boulevard de Champagne plaats. Boulevard wat? Boulevard de Champagne is het mekka voor liefhebbers van champagne en luxelekkernijen. Sepideh Sedaghatnia is opnieuw het gezicht van deze editie en geeft er twee unieke workshops. Muziekshows en een gezellig aperitiefconcert maken het geheel compleet.

Gedurende het weekend van 16 tot en met 18 november wordt Thermae Palace Hotel opnieuw de ideale locatie om enkele nieuwe champagnes te leren kennen. Vijftien gerenommeerde champagnehuizen zullen er het hele weekend hun uitgebreid assortiment en bijbehorende luxeproducten aan je voorstellen. Koppel daar workshops, livemuziek en heerlijke luxueuze lekkernijen aan met de mooiste stad aan de Belgische kust als decor. “Tijdens deze vierde editie wil de organisatie een nog grootser en succesvoller evenement neerzetten. Het zicht op zee vanuit de zalen zorgt voor een unieke sfeer om er een feestelijk en culinair weekend van te maken”, stelt burgemeester Johan Vande Lanotte.

“Boulevard de Champagne is een evenement waar enkel de meest exclusieve champagnes aan bod komen, en al wat traditioneel met champagne gepaard gaat, zoals oesters, chocolade en kaviaar” aldus organisator Serge Gobin. "Vorig jaar steeg het bezoekersaantal nog en dat toont dat de naamsbekendheid ook stijgt. Het evenement draait niet enkel om de bubbels, maar zet ook gastronomie en muziek in de kijker. Met ambassadrice Sepideh Sedaghatnia krijgen we opnieuw vakkennis van de bovenste plank op het evenement."

Sepideh Sedaghatnia

Gastvrouw en gezicht van deze editie is opnieuw Sepideh Sedaghatnia, die in 2014 uitgeroepen werd tot sommelier van het jaar. Sepideh is gepassioneerd door haar vak en raakte bekend bij het grote publiek door haar deelname als jurylid aan “Mijn Pop-up Restaurant”. Ontmoet la grande dame du champagne persoonlijk en schaaf je kennis bij over het gouden drankje tijdens een van de twee unieke workshops. Op zaterdag 17/11 ontdek je “69 geheimen van de champagne” voor slechts € 21. Op zondag 18/11 laat Sepideh je dan weer kennismaken met de unieke foodpairing van champagne en kaviaar voor slechts € 21. Uiteraard staat bij beide workshops proeven op het programma en zijn de champagne, chocolade en kaviaar inbegrepen!

Vive la France Champagne Show

Zaterdagavond 17/11 sluit de Vive la France Champagne Show de dag feestelijk af met Franse chansons. Nostalgische Franse muziek, gebracht door Parcours Gainsbourg en Olivier Laurent intime… Les voix et Brel en daarnaast ook nog een verrassingsoptreden. Tickets hiervoor kosten € 41 inclusief een ½ fles champagne.

Champagne-ontbijt op zondag 18 november

Zet je weekend in stijl verder met een muzikaal ontbijt au champagne op zondag. Special guest is Jo Arend voor piano, saxofoon en zang. Tickets hiervoor zijn te verkrijgen aan € 26, champagne inbegrepen.

Aperitiefconcert met Jo Arend

Op zondag 18/11 presenteren Jo Arend combo & Chantal Himbrecht om 11.30 uur een live aperitiefconcert « Aux Champs Elysées ». Kom meegenieten van de unieke sfeer tijdens dit aperitiefconcert met een glaasje champagne voor slechts € 26.

Praktisch

Voor de workshops, het diner, het ontbijt en de muziekshows is inschrijving verplicht. Alle info en tickets zijn verkrijgbaar via www.boulevarddechampagne.be of via de balie van Toerisme Oostende vzw: +32 59 70 11 99. Let op: de plaatsen zijn beperkt!

Het evenement vindt plaats in Thermae Palace Hotel, Koningin Astridlaan 7 8400 Oostende. Er is gratis toegang en je betaalt slechts € 5 voor een exclusief gegraveerd degustatieglas. Dat glas kan je, mits betaling, laten vullen om zo alle champagnes rijkelijk te proeven.

Openingsuren:

Vrijdag 16/11: 19.00 - 24.00 uur

Zaterdag 17/11: 11.00 - 23.00 uur

Zondag 18/11: 11.00 - 19.00 uur

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende