De zomer in Oostende, meer dan strand alleen!

De zomer in Oostende, meer dan strand alleen!

Kom deze zomer naar Oostende en geniet van de leukste food, dans-, sport- en kunstactiviteiten

Wie aan Oostende denkt, denkt zon, zee en strand! Ook kuieren op de Zeedijk, een bezoek aan Fort Napoleon en genieten van een vers gemaakte garnaalkroket staan meestal op het programma. Maar de koningin der badsteden heeft nog heel wat meer te bieden! In Oostende geniet je deze zomer namelijk van de leukste food, sport-, dans- en kunstactiviteiten. Zelfs de Color Run komt deze zomer naar Oostende! Een greep uit het brede aanbod.​

OOSTENDE BEKENT KLEUR

The Color Run 

The Color Run, ofwel de ‘Happiest 5K on The Planet’, overspoelt Oostende op 3/07! Wie zegt er dat sporten saai moet zijn? Werk aan je conditie met je vrienden terwijl je geniet van de gezonde zeelucht in een ware regenboog aan kleuren. Tijdens het lopen krijg je een wolk van kleurenpoeder over je heen die je van kop tot teen kleurt. Na aankomst zet je de pret gewoon verder op het “Color Festival”. The Color Run weet plezier en sport perfect te combineren! 

Praktisch 
03/07
Klein Strand

OM JE VINGERS BIJ AF TE LIKKEN

A l’ostendaise, Kom Proeven! 

Op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2016 staat de vierde editie van ‘à l’ostendaise, Kom Proeven!’ op het menu. Het Zeeheldenplein ontpopt zich tijdens het laatste weekend van juni tot een waar mekka voor foodies. Wat kan je verwachten? Een foodfestival waar je aan verschillende kraampjes een breed aanbod aan Noordzeeproducten proeft. Uit het water gevist door eigen Vlaamse vissers, verser kan niet! De deelnemende restaurants zijn onder andere: Le Bassin, Lobster, Bistro Mathilda, Savarin, Bottarga, Toi, moi et la mer, en Ostend Queen. Een dessertje kan je opsmikkelen aan de stands van Chocolaterie Willems en Fijnbakkerij Debusschere. Vanaf 4 euro geniet je van een heerlijk vers visgerecht. Smullen maar!

Praktisch
Zaterdag 25 juni van 11u00 – 21u00
Zondag 26 juni van 11u00 – 19u00
Zeeheldenplein – 8400 Oostende
Gratis toegang
www.alostendaise.be
 

North Sea Beer festival

Fish and chips met een lekkere frisse pint? Hemels! Geen betere plek om ervan te genieten dan op het North Sea Beer Festival. Tijdens het laatste weekend van augustus nodigt Oostende alle bierliefhebbers uit in het prachtige Leopoldpark om er te genieten van maar liefst 150 Belgische speciaalbieren. Naast bekende bieren ontdek je er ook recent gelanceerde bieren en enkele limited editions. De fijnproevers worden hierbij niet vergeten! Chefs van verschillende Oostendse top restaurants laten je graag kennis maken met verschillende (bier)gerechten op het festival. Het North Sea Beer festival is niet voor niets getipt door de New York Times als één van de bestemmingen voor foodies in 2016! Allen daarheen!

Praktisch
26-27-28 augustus  
Leopoldpark - 8400 Oostende 
http://northseabeerfestival.com/
 

OM JE OGEN UIT TE KIJKEN

Zandsculpturenfestival


Van zaterdag 18 juni tot en met zondag 4 september kijk je in Oostende je ogen uit op het zandsculpturenfestival. Met het thema 'Wereldsterren in zand', brengen ze een gigantisch labyrinth van 10.000 m² met de voornaamste legendes uit de film, muziek en sportcultuur in de hoofdrollen. Ruim 150 bekende personages krijgen hun evenbeeld in zand. Circa 30 artiesten uit 12 verschillende landen werken mee aan het festival. Ook Prince krijgt een evenbeeld in zand als hommage aan de overleden popster. Dit bijzonder exclusieve jaarlijkse festival staat in het Guinness Book of Records genoteerd als grootste zandsculpturenfestival ter wereld.

Praktisch
18/06-04/09 10u-19u
www.zandsculpturen.be

Praktisch
18/06-04/09 10u-19u
Groot Strand van Oostende
www.zandsculpturen.be

FANS Herbeleef de avonturen van onze nationale voetbalhelden!

Deze zomer organiseert de dienst cultuur van de Stad Oostende, in samenwerking met Promobom en Exponanza, een erfgoedtentoonstelling rond het nationale voetbalelftal. Deze expo vindt plaats in de Venetiaanse Gaanderijen, op de zeedijk van Oostende van 28 mei tot 4 september. De tentoonstelling brengt unieke collecties samen. Een gigantische tijdslijn van tientallen meters geeft inzicht in de successen van de Belgische ploeg. Maar ook de ook bezoekers met geringe voetbalkennis vinden er hun gading. Beluister gerust de Belgische voetbalhymnes op onze jukebox, scoor op onze reusachtige voetbaltafel of om te verbaas iedereen met onze interactieve quiz. FANS: beleef en herleef!

Praktisch
Meer info op www.fans-expo.be
28 mei tem 4 september
Venetiaanse gaanderijen

Theater Aan Zee 

Tien dagen lang geniet je met Theater Aan Zee van podiumkunst, muziek, literatuur en fotografie. Het festival biedt een platform aan beginnende kunstenaars. Laat je onderdompelen in al dat nieuw talent tijdens de vele boekvoorstellingen, expo’s, theatervoorstellingen en concerten deze zomer!

Praktisch
28/07-06/08
Diverse locaties
www.theateraanzee.be

Dirty Dancing 

“Dirty Dancing, the classic story on stage” komt naar het Kursaal Oostende. Het tijdloze verhaal van de cultfilm met steracteurs Patrick Swayze en Jennifer Grey werd omgezet naar een musical van wereldformaat. Gedurende twee weken, van 26 juli tot en met 7 augustus, geven de meest getalenteerde dansers het beste van zichzelf in dit tijdloos liefdesverhaal. Come and have the time of your life, tijdens de zomer in Oostende! 

Praktisch
26/07-07/08: 14 shows
www.kursaaloostende.be
 

3D World Magic & Fun

Op dit event is hilariteit verzekerd! Je begeeft je tussen gigantisch geschilderde achtergronden en jij bent net het missende bestanddeel voor een hilarische foto! De achtergronden zijn zo opgesteld dat je in een heuse trompe l’oeuil belandt en het lijkt alsof je echt in de scène staat. Altijd al een selfie gewild met een gorilla? Of toch liever een potje voetballen met Zidane? Darth Vader uitdagen voor een duel met een lichtzwaard is ook altijd een optie. Op 3D World Magic & Fun lijken al je dromen net echt te zijn!

Praktisch
16/07 - 28/08
Parking Diksmuidestraat - Zeedijk
Mariakerke
 

Dinos Alive

De expo Dinos Alive is een teletijdmachine die je miljoenen jaren terug de tijd in stuurt naar het verhaal van de grootste landdieren die ooit hebben geleefd: de dinosaurussen. Een fascinerende reis naar de absolute heersers die 140 miljoen jaar lang de scepter zwaaiden in het dierenrijk. Het enige wat nu nog overblijft van deze kolossen zijn botten en de machtige expo Dinos Alive in Kursaal Oostende deze zomer. Kom langs… als je durft!

Praktisch
29/07 - 04/09
Kursaal Oostende

OOSTENDE FEEST!

Ostend Beach Dance Festival

Zaterdag 9 en zondag 10 juli kan je in Oostende niet alleen zonnen op het strand, je geniet er gedurende het hele weekend ook van verschillende nationale en internationale DJ’s en live artiesten. Feel good muziek in verschillende stijlen staat centraal. Dans er dus op los terwijl je geniet van een mojito in waar ‘Copa Cabana’ interieur, inclusief riet en palmbomen! Oostende wordt voor een weekend een beetje het Belgische Rio. Que calor!

Praktisch
09-10/07
12u – 2u
Klein Strand Oostende
www.ostendbeach.be

Vuurwerkfestival

Het vuurwerkfestival is een vaste waarde geworden tijdens de zomermaanden. Toerisme Oostende organiseert op maandagavond in juli en augustus een waar vuurwerkfestijn! De aah’s en de ooh’s zullen alweer in crescendo weerklinken terwijl zeven Belgische vuurwerkmakers het tegen elkaar opnemen.  Een professionele jury selecteert een winnaar en het publiek kiest de publieksfavoriet. Eén ding is zeker: het vuurwerkfestival zorgt voor vuurwerk van topniveau. Niet te missen dus! 

Praktisch
11,18, 21, 25/07 & 01,08,15/08
23u in juli
22u30 in augustus
Het vuurwerk wordt telkens afgeschoten op het Groot Strand tussen het Kursaal en de Venetiaanse Gaanderijen.
Op 15 augustus gaat het vuurwerkspektakel door in Mariakerke.


Paulusfeesten

Met de Paulusfeesten geniet je zeven dagen lang helemaal gratis van een waaier aan muziek- en podiumkunsten. De focus ligt op niet-commerciële muziek, poëzie, kinderanimatie en spektakel. Het Paulusplein is een “doe-plein” waar de Oostendse roots centraal staan. Het Sint-Petrus-en-Paulusplein mikt op een ruim publiek met programmatie van bekendere namen. Gezelligheid troef op het Boudewijnplein, met tal van drank-, eetkraampjes & straatanimatie.

Praktisch
10-16/08 – volledige dag
St. Petrus- en St. Paulusplein
www.paulusfeesten.be
 

OOSTENDE SPORT EN SUPPORTERT

Oostende Koerse

In juli en augustus staat elke maandag in Oostende volledig in het teken van sport en feest aan zee. De hoogtepunten tijdens deze rendagen zijn de toppaardenrennen en de Vlaamse vedettenparade. Dit alles vindt plaats op de vernieuwde Wellington Renbaan. In de Vlaamse vedettenparade zijn er natuurlijk Vlaamse vedetten nodig en dit jaar verwachten we niemand minder dan Christoff, Lindsay, Laura Lynn, Jo Valley, Yves Segers, maar ook Günther Neefs, Garry Hagger en vele anderen!

Praktisch 
4,11,18,25/07/2016 & 1,8,15,22, 29/08/2016 (elke maandag van 04/07 tot 29/08)
telkens van 15u30 – 23u (22u30 in augustus)
Wellington hippodroom
​Koningin Astridlaan
8400 Oostende
Tickets €8/persoon (<14 jaar gratis)
http://oostendekoerse.be/

EK 2016 Vive La France

Twee zomers geleden was ‘Brazil aan Zee’ een schitterend succes. Ongeveer 60000 voetbalfans kwamen er samen om te supporteren voor zijn/haar favoriete voetbalploeg. Dit jaar worden er op de Wellington renbaan 23 schermen geplaatst om van ‘Vive La France à Ostende’ een even groot succes te maken. Naast voetbal is er ook nog voldoende randanimatie voorzien. Jij komt toch ook mee supporteren voor de Belgen? Gastheer van dienst dit jaar is Jan Ceulemans.

Praktisch 
13, 18 en 22/07/2016
Wellington hippodroom
Koningin Astridlaan
8400 Oostende
Gratis toegang tot groepsfase-wedstrijden
www.facebook.com/voetbalaanzee
 

BOIC Rio House 

Tijdens de Olympische Zomerspelen wordt het Rio House in Oostende dé place to be voor supporters. Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité tovert namelijk tussen 5 en 21 augustus Petit Nice, ter hoogte van Kursaal Westhelling, om tot een waar olympisch dorp! Fans, federaties, clubs en sympathisanten kunnen er samenkomen om Team Belgium aan te moedigen terwijl ze genieten van een unieke Braziliaanse-olympische sfeer. 

Praktisch
5-21 augustus 2016
Petit Nice - 8400 Oostende

Contacteer ons
Pieter Hens Visit Oostende
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende