Doe-expo Grote Kunst voor Kleine Kenners in Oostende wegens succes verlengd

Doe-expo Grote Kunst voor Kleine Kenners in Oostende wegens succes verlengd

Expo in Fort Napoleon loopt door tot en met 16 september

Sinds de krokusvakantie mocht de doe-expo Grote Kunst voor Kleine Kenners in Fort Napoleon te Oostende al meer dan 12.000 bezoekers ontvangen. Na de paasvakantie zal dit aantal oplopen tot 15.000 bezoekers. Gezien de positieve reacties van het publiek en de blijvende interesse, zal de expo verlengd worden tot en met 16 september.

‘Grote Kunst voor Kleine Kenners’ is een doe-expo rond de succesvolle kinderboeken van Thaïs Vanderheyden. ‘Grote Kunst voor Kleine Kenners’ geeft bezoekers de kans om zich op creatieve én geestige manier te verdiepen in de kunstgeschiedenis. De doe-expo voert bezoekers langs enkele van de belangrijkste schilderijen die ooit gemaakt werden. Vanderheyden transformeerde beroemde kunstwerken tot schattige 'junior-versies' die gegarandeerd tot de verbeelding spreken.

De Kunstroof

Acteur Warre Borgmans leent zijn stem aan de nieuwste kinderexpo en loodst je, aan de hand van een audiogids, met enkele unieke verhalen doorheen de geschiedenis van de schilderkunst. Dankzij een handig doe- en notitieboekje ontpoppen bezoekers zich tot echte speurneuzen, want één van de schilderijen werd gestolen. Ga op zoek naar aanwijzingen in het Fort en vind zo het schilderij terug! De spannende zoektocht brengt je tot in de kelders en op het dak van het Fort Napoleon, terwijl je manoeuvreert door een laserparcours en je beste speurneus bovenhaalt.

Zoektocht in de stad

Wil je helemaal in de sfeer komen van Grote Kunst voor Kleine Kenners? Dan kan je na jouw bezoek aan Fort Napoleon in de Oostendse binnenstad tijdens een leuke speurtocht op zoek gaan naar de dader van de kunstroof.

Kinderen gratis bij hotelovernachting

Ten volle genieten van een uitstap naar Oostende doe je door je dag af te sluiten met een zalige overnachting. Als je blijft slapen heb je ook twee keer zo veel tijd om De Stad aan Zee te ontdekken. Naar Oostende kom je immers om te onthaasten. Speciaal om de kleinsten in de watten te leggen is er het 'Grote Kunst voor Kleine Kenners'-arrangement.

In dit arrangement zit naast een kunstige verrassing op de kamer ook een familieticket voor de expo waarmee kinderen, onder begeleiding van een betalende volwassene, een gratis bezoek aan de expo kunnen brengen.

De doe-expo Grote Kunst voor Kleine Kenners is een organisatie van Toerisme Oostende vzw, Borgerhoff&Lamberigts en de Limonadefabriek.

Contacteer ons
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende