Duik in de nautische geschiedenis tijdens Oostende voor Anker

Duik in de nautische geschiedenis tijdens Oostende voor Anker

Van donderdag 10 tot en met zondag 13 mei kun je opnieuw aan boord gaan van meer dan 150 authentieke schepen en vaartuigen in Oostende. De 19de editie van Oostende voor Anker geeft je een unieke blik op het Belgische watererfgoed en dompelt je onder in een zee van informatie over onze nautische geschiedenis. 

Het gratis maritiem festival Oostende voor Anker overspoelt van 10 tot en met 13 mei 2018 de Stad aan Zee opnieuw met tweemasters, majestueuze driemasters maar ook 'Dunkirk Little Ships' en platbodems,...Vier dagen lang is Oostende het epicentrum van het maritiem erfgoed en staat de grootste badstad aan de Belgische kust opnieuw in het teken van de scheepvaart. Tijdens deze 19e editie worden dan ook de gesneuvelde soldaten van de raid op Oostende met de HMS Vindictive herdacht. 

Duik in het leven van een zeerat: smul van vers gerookte haring en zalm of streekproducten, luister naar spannende verhalen van ervaren zeebonken of folklore muziek, geniet van de animatie en optredens, leer meer over de bouw- en restauratie van schepen of prikkel je nautische DNA in de themadorpen op het Sint-Petrus- en -Paulusplein.

Late Night Shopping
Beetje zeeziek? Dan is er de Late Night Shopping! Op vrijdag 11 mei 2018 blijven meer dan 150 winkels in de Oostendse binnenstad uitzonderlijk open tot 21 uur. Handelaars leggen bezoekers in de watten met heerlijke hapjes en drankjes. Bovendien kun je ook genieten van animatie en modeshows. Voor wie al iets anders op de planning heeft staan die avond: niet getreurd! In Oostende kun je elk weekend terecht voor shopplezier, want in de Stad aan Zee zijn de winkels ook open op zondag. 

Praktisch

Voor meer informatie over het programma of de deelnemende handelaars, schepen en muzikanten kun je terecht op www.oostendevooranker.be of https://www.facebook.com/OostendeVoorAnker

Oostende voor Anker
donderdag 10 mei - zondag 13 mei 2018
Elke dag van 10:00 tot 18:00 

Late night shopping
Enkel op vrijdag 11 mei 
Centrum Oostende 
Tot 21:00 

Meer tips voor een zalig weekendje Oostende? 
Surf dan naar www.visitoostende.be

Contacteer ons
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende