Een sprankelend najaar in Oostende

Een sprankelend najaar in Oostende

Kom in het najaar naar Oostende en geniet van de leukste sport-, kids en cultuuractiviteiten.

Dat Oostende dé stad aan zee is hoeven we je niet te vertellen. Maar wist je dat Oostende ook na de zomer de uitgelezen trekpleister is voor een weekendje weg? Naast een heerlijk fietstochtje langs het Groen Lint van de stad of een stevige strandwandeling, kan je er ook heel wat beleven op vlak van cultuur en sport. In Kursaal Oostende staan er optredens van Arno, Natalia, Alex Agnew en vele anderen op het programma. Maar ook de liefhebbers van sprookjes en magie kunnen dit najaar terecht in Oostende.

Bewandel de rode loper van Filmfestival Oostende

In 2016 bestaat het Filmfestival Oostende 10 jaar en dat wordt gevierd! Van 9 tot 17 september kunnen filmfans hun hart ophalen tijdens nationale en internationale premières. Maar ook de hoogtepunten van de Vlaamse film en pareltjes binnen de arthouse cinema zullen niet ontbreken. Master van deze jubileumeditie is niemand minder dan acteur Kevin Janssens. Je kan dan ook een aantal van zijn favoriete classics zien op het festival. 

Meer info op: www.filmfestivaloostende.be

O’verture: Kick-off van een veelbelovend cultuurseizoen

De zomer waait het land uit, maar een frisse herfstwind blaast een gloednieuw cultuurseizoen binnen. Tijdens O’verture, het feestelijk weekend van 23 tot en met 25 september 2016, openen 25 cultuurhuizen en vrijetijdsorganisaties hun deuren voor muziek, dans, theater, comedy, literatuur, workshops, sport en spel. Genieten van tientallen activiteiten en voorstellingen doe je voortaan in Oostende!

Tijdens datzelfde weekend kan je op zaterdag 24 september incultuurcentrum De Grote Post terecht voor de Cultuurmarkt. Daar ontdek je wat meer dan zestig verschillende organisaties en verenigingen uit Oostende dit najaar voor jou in petto hebben. Laat je overspoelen door leuke kraampjes, indrukwekkende demonstraties en interessante toonmomenten.

Meer info op: http://www.visitoostende.be/

Loop de nacht in met de Ostend Night Run!

Beeld je in, een indian summer avond, de warme gloed van de ondergaande zon op je gezicht en een frisse zeebries door je haren. Kortom, de perfecte setting voor de MetaRelax ® Ostend Night Run! Sfeervolle lichtjes wijzen je de weg langs het parcours en bands moedigen je op verschillende plaatsen extra aan met livemuziek!

Op zaterdag 24 september om 20h00 wordt het startschot gegeven op de zeedijk ter hoogte van het Kursaal Oostende. Op het programma staan drie afstanden (7 km, 14 km en 21 km). Maar ook de allerkleinsten komen aan hun trekken met de Kids run.  

Praktische info: www.ostendnightrun.be

Stap in een sprookje met “Er was eens…”

Er was eens... een gezellig park in Oostende dat volledig omgetoverd werd tot een regelrechte sprookjeswereld. Van 29 oktober tot 3 november betreed je in het Leopoldpark het rijk van elfjes, trollen, prinsen en prinsessen! Ook nood aan wat magie? Laat je dan elke dag tussen 14h00 en 18h00 betoveren door verschillende straatacts, theatervoorstellingen, workshops en verhalen.

Praktische info: www.erwaseens.be 

Duik in de wereld van de Spiekpietjes met de allerjongsten

Vanaf de herfstvakantie tot de kerstvakantie kunnen kindjes (tot 8 jaar) zich opnieuw volop uitleven op de interactieve Spiekpietjes expo! Voor het tweede jaar op rij verstoppen de geheimzinnige sinterklaashulpjes zich namelijk in Fort Napoleon dat werd omgetoverd tot het universum van de kinderboeken van Thais Vanderheyden. De Spiekpietjes houden kindjes in de gaten en bellen 's nachts naar Sinterklaas om te rapporteren welke kinderen écht braaf zijn. Er zitten heel wat Spiekpietjes verstopt in het Fort! Speur ze op langs een kleurrijke wandeling en pik onderweg nog een knutselworkshop of vertelmomentje mee! 
 

Download de beelden via deze link: http://press.talkie.be/nl/dir/najaar-oostende

Voor extra info, beelden of aanvragen voor winacties aarzel niet om contact op te nemen met: 
Marie Lemaître
marie@talkie.be
0032 494 92 21 52

 

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende