Eerste drijvend restaurant aan de Belgische kust opent de deuren

Eerste drijvend restaurant aan de Belgische kust opent de deuren

Dineren bij RestoVito met zicht op de Mercator

Op 1 december opent het restaurant RestoVito de deuren in Oostende op een nieuwe, verrassende locatie. Door zijn gloednieuwe ligging in het Mercatordok, net op de hoogte van het water, biedt het restaurant een unieke beleving voor de bezoekers. Chef-kok Vito Centomani, kijkt ernaar uit om vanop het water iedereen kennis te laten maken met de authentieke Italiaanse smaken, gecombineerd mét Noordzeevis natuurlijk. 

Foodies kunnen vanaf 1 december terecht in RestoVito in Oostende om culinair te genieten. De unieke ligging van het gloednieuwe pand, namelijk in het Mercatordok, zorgt ervoor dat je hier een spectaculaire achtergrond hebt tijdens het lunchen of dineren. Het restaurant ligt aan een ponton, tussen de boten in de Oostendse jachthaven en is supermodern uitgerust. Bij aankomst op het dak geniet je van een prachtig zicht en binnen word je verrast door de gezellige inrichting.  

Iedereen is steeds meer op zoek naar unieke belevingen en dat is bij een restaurantbezoek niet anders. We zijn dan ook zeer trots op het resultaat van dit project en blij dat Vito ervoor heeft gekozen om in Oostende te blijven” zegt burgemeester Bart Tommelein 

RestoVito heeft in korte tijd zijn plaats verdiend in het gastronomische segment in Oostende en verhuist nu dus van de Christinastraat naar Jan Piersplein 2. Dit nieuwe pand heeft plaats voor 25 gasten. Katrien Baele van “Immo Katrien” en tevens mede-zaakvoerder van Resto Vito gebruikte haar passie voor bouwen en interieur in dit  ambitieuze project en volgde de werken op van ponton tot een uniek en gezellig restaurant. 

Over de chef

Vito Centomani, afkomstig uit Monopoli, heeft 25 jaar ervaring als Chef. Zijn creatieve keuken maakt van elk gerecht een unieke beleving. De presentatie de gerechten zijn al vele jaren zijn visitekaartje. Zijn recepten vinden hun oorsprong in de “cucina povera” (eenvoudig-”arme”-keuken). Het betekent gebruik maken van wat de zee en de aarde te bieden heeft en koken met verse, lokale en seizoensgebonden ingrediënten.

Met het nieuwe restaurant op het water zit Vito nog dat ietsje dichter bij de bron van één van z’n favoriete producten: Noordzeevis. Hij is zelf afkomstig uit een vissersfamilie en weet dus als geen ander wat verse vis vangen inhoudt, het is dan ook een erezaak om die heerlijke vis te serveren met authentieke smaken. 

Praktisch

  • Lunch: 12.00 – 13.30 uur
  • Diner: 18.15 – 21.00 uur
  • Gesloten op zondag en maandag. 

Contact

  • +32 493 39 05 86
  • info@restovito.com
  • https://restovito.com/

Pieter Hens
Pieter Hens Marketing Manager, Toerisme Oostende vzw

 

 

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende