Skip to Content
Eerste expo rond De Waanzinnige Boomhut in Fort Napoleon

Eerste expo rond De Waanzinnige Boomhut in Fort Napoleon

Van 25 februari tot en met 17 april 2017 vindt de eerste expo plaats rond ‘De Waanzinnige Boomhut’ in het Fort Napoleon . Deze jeugdboeken van de Australische auteur Andy Griffiths en illustrator Terry Denton zijn waanzinnig populair in Vlaanderen en Nederland. De auteur komt tijdens de expo zijn nieuwe boek ‘De Waanzinnige Boomhut van 78 verdiepingen’, het zesde in de reeks, persoonlijk voorstellen in het Fort Napoleon.

Een waanzinnige boomhut zoals deze van Andy en Terry heb je nog nooit gezien. Er is een bowlingbaan, een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en een snoepjesmachine die je overal volgt en snoepjes in je mond schiet als je trek hebt. Andy en Terry beleven er de dolste avonturen en proberen terwijl ook hun boek tijdig klaar te hebben.

Andy Griffiths is een van de populairste kinderboekenauteurs in Australië. Hij schreef al meer dan twintig boeken en van een van zijn reeksen werd een animatiereeks gemaakt. Griffiths werkt al jaren succesvol samen met auteur en illustrator Terry Denton. Hun werk werd al meermaals bekroond.

Na het succes van vorige expo’s als Geluk voor Kinderen en De Spiekpietjes wilden we deze keer de lat iets hoger leggen”, aldus burgemeester Johan Vande Lanotte. “In samenwerking met Uitgeverij Lannoo brengen we een van de meest gelezen jeugdboeken in Vlaanderen en Nederland tot leven in Fort Napoleon. Het feit dat de schrijver uit Australië hier persoonlijk het nieuwste boek komt voorstellen, maakt dit project uniek.

Ook Mieke Deprez, Hoofd Communicatie en Marketing bij Uitgeverij Lannoo, is zeer enthousiast over de samenwerking: “Fort Napoleon en Toerisme Oostende vzw organiseerden in het verleden al enkele zeer succesvolle expo’s rond jeugdliteratuur. We zijn verheugd dat we ook voor deze expo de krachten kunnen bundelen om samen een waanzinnige en onvergetelijke expo te maken.”

‘De Waanzinnige Boomhut’ - Expo

Kinderen worden tijdens deze doe-expo uitgedaagd om hun eigen waanzinnig verhaal te schrijven. Aan de hand van een begeleidend boekje en tal van opdrachten worden hun creativiteit en inlevingsvermogen op de proef gesteld.

Op de benedenverdieping van Fort Napoleon kunnen kinderen hun energie kwijt op een waanzinnig lang boomhutparcours dat is opgebouwd uit meer dan 600 palletten door de boomhutspecialist Nester. Het parcours bestaat uit een doolhof, moerasbruggen en een spinnenweb, maar de absolute eyecatchers zijn de vulkaan en de sterrenkijker. Het parcours daagt kinderen uit om in de wereld van de boeken te stappen, maar maakt ook deel uit van hun eigen waanzinnig verhaal.

Theaterregisseur Soraya Rademakers werkte speciaal voor deze expo een interactief en educatief luik uit waar de kinderen hun creativiteit op de proef kunnen stellen.

Praktisch

De expo kan tijdens de krokus- en paasvakantie elke dag bezocht worden, ook op feestdagen. Daarna enkel op woensdagnamiddag, zaterdag en zondag. Tickets kunnen ter plaatse gekocht worden. Ook schoolbezoeken zijn mogelijk op aanvraag via martine.vanhooren@fort-napoleon.be.

Deze organisatie is een samenwerking tussen Toerisme Oostende vzw, Uitgeverij Lannoo, Fort Napoleon en Herita.

Alle informatie: www.dewaanzinnigeboomhut.be

Contacteer ons
Mieke Deprez Hoofd Communicatie en Marketing , Uitgeverij Lannoo
Peter Craeymeersch Algemeen Directeur, Toerisme Oostende vzw
Veerle Dubois Communicatie, Kabinet Burgemeester Johan Vande Lanotte
Mieke Deprez Hoofd Communicatie en Marketing , Uitgeverij Lannoo
Peter Craeymeersch Algemeen Directeur, Toerisme Oostende vzw
Veerle Dubois Communicatie, Kabinet Burgemeester Johan Vande Lanotte
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende