Fotograaf Alex Vanhee exposeert fotoreeks Dans Dans Dans! in hartje Oostende

De Stad aan Zee heeft meer te bieden dan ongerept duingebied en uitgestrekte stranden. Oostende is ook het kloppende hart van kunst en cultuur aan de kust en dus dé uitgelezen plek voor de intieme expo ‘Dans Dans Dans!’ van bejubeld concert- en portretfotograaf Alex Vanhee. Van 30 september tot en met 5 november droom je weg bij zijn intrigerende momentopnames en portretten waar een passie voor underdog dansstijlen centraal staat.

De voorbije twee jaar schuimde West-Vlaamse fotograaf Alex Vanhee diverse dansgelegenheden af over heel België. Na jarenlang de rock- en popgoden gefotografeerd te hebben, alsook de energetische magie tijdens concerten te vangen, verschoof hij zijn fotografische blik. Hij legde daarbij drie dansstijlen vast op camera: de trage souldans popcorn, de statige ballroomdans en de intieme slow. Telkens met voldoende integriteit en een flinke vleug nostalgie.

Feestelijke openingsavond

Het eindresultaat van zijn reis langs diverse Belgische dansestablissementen kun je op vrijdagavond 30 september alvast in primeur ontdekken tijdens de feestelijke opening in cultuurcentrum De Grote Post. Geniet van de demonstratie ballroomdansen en laat je haar volledig in sixties thema stylen voor je enthousiast richting de Langestraat trekt voor een typisch popcornfeest - inclusief de cafébazen van toen achter den toog. Voor één avond gaat de Oostendse binnenstad gesluierd onder pure nostalgie: Manuscript wordt The Groove, Lafayette wordt Versailles en Copador wordt Sloopy - stuk voor stuk legendarische popcorncafés uit de jaren ’60. Bovendien kun je je ook op zondagmiddag 1 oktober in KAAP I Vrijstaat O. helemaal uitleven tijdens een typische Versailles party.

Toegankelijke fototentoonstelling

“De focus ligt bij Dans Dans Dans! meer op de gewone man en vrouw”, aldus Vanhee. “Ik wil de fotoreeksen dan ook op een gepaste manier introduceren bij het grote publiek. Niet als expo in een exclusieve galerij of kil museum, maar in een toegankelijke ruimte waar iedereen zonder drempelvrees kan genieten van mijn werk.” Vanhee opteerde dan ook om de beelden tentoon te stellen op twee verschillende plekken in Oostende van 30/09 tot 05/11. In de Langestraat kun je genieten van de imposante openluchtexpo rond popcorn. De Grote Post is dan weer het felbegeerde decor voor de foto’s van ballroom en slow.

Meer info via www.visitoostende.be/dans-dans-dans.

Over Alex Vanhee

Alex Vanhee werd geboren in 1965 te Poperinge. Een West-Vlaming in hart en nieren, met een ongebreidelde passie voor beeld. Doorheen de jaren capteerde hij verschillende grote pop- en rocksterren zoals Iggy Pop, Patti Smith, Michael Jackson, Nick Cave en David Bowie. In 2004 liet hij zijn eerste boek Heroes los op de wereld. Zes jaar later volgde een tweede boek in samenwerking met Bart Steenhaut: Face 2 Face.

Ondertussen heeft hij samenwerkingen met verschillende publicaties op zijn naam staan, waaronder 25 jaar voor De Morgen en verschillende kranten en magazines Knack. Momenteel werkt Vanhee vooral als freelancer voor een resem binnen- en buitenlandse kranten, boeken en magazines - altijd met een vleug rock en pop in zijn fotografie verwerkt. Daarnaast is hij ook aan de slag als huisfotograaf van het klassiek orkest Anima Eterna en buigt hij zich de laatste jaren steeds meer over zijn documentairewerk.

Alex Vanhee is altijd beschikbaar voor interviews over zijn nieuwe fotoreeks- en expo Dans Dans Dans! Voor meer info, beelden of voorstellen aarzel niet om contact op te nemen met: 

Marie Lemaître
marie@talkie.be
0032 494 92 21 52

Website Alex Vanhee: www.alexvanhee.be

Contacteer ons
Marie Lemaître Walkie Talkie
Marie Lemaître Walkie Talkie
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende