Ga aan boord van 140 schepen op Oostende voor Anker!

Ga aan boord van 140 schepen op Oostende voor Anker!

Van donderdag 25 mei tot zondag 28 mei laat Oostende voor Anker opnieuw de loopbruggen neer, van 140 authentieke schepen en vaartuigen neer voor het grote publiek. Klim aan boord en ontdek hoe het authentieke zeeleven eraan toegaat op dit wondere watererfgoed! Het festival is voor iedereen gratis toegankelijk en staat dit jaar in het teken van de binnenscheepvaart.

Ontdek het echte schippersleven! 

Duik samen met vrienden en familie de nautische geschiedenis in en keer terug met een schat aan kennis en vaardigheden. In het ambachtendorp op het Stationsplein leer je de kneepjes van het vak van de bouwers en restaurateurs en word je meegevoerd door de spannende verhalen van jonge en oude bemanningsleden. Voor de minder handigen en avontuurlijken valt er ook genoeg te beleven. Zo kan je smullen van een lekker bord zeemanseten of heerlijke ambachtelijke streekproducten. Proef de sfeer op de kaaien tijdens de optredens en animatie voor de allerkleinsten. Aan het einde van deze goedgevulde dag heeft het leven op zee geen geheimen meer voor jou!

Late Night Shopping, DJ’s en modeshows zorgen voor een spetterend feest!

Heb je niets met water? Geen nood! Zij die zeeziek worden, kunnen stoom afblazen op vrijdag 26 mei in de meer dan 180 winkels die uitzonderlijk open blijven tot 21 uur! Verschillende handelaars trakteren je op een hapje en een drankje, terwijl je geniet van de modeshows en animatie. DJ’s zorgen voor de sfeer en vullen de straten met muziek!

Tip: In Oostende kan je elke zondag terecht voor puur  shopplezier, want ook dan zijn de winkels open!  

Praktisch

Op www.oostendevooranker.be kan je terecht voor meer informatie over het programma en de deelnemende schepen, muzikanten en handelaars.

Oostende voor Anker:
25 – 28 mei
10:00-18:00 uur

Late night shopping
26 mei
tot 21:00 uur
Centrum Oostende

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende