GARNAALMASTERS: Welke Topchef kraakt de krokettencode?

Willem Hiele en Olly Ceulenaere gaan op zoek naar dé Oostendse garnaakroket.

Neem drie bijzondere en heel verschillende Oostendse garnaalkroketten, voeg daar twee Belgische sterrenchefs aan toe die de garnaalkroketten exact proberen na te maken. En het resultaat? Het gloednieuw format ‘Garnaalmasters’, hallo kroket! Onder het toeziend oog van Barbara Sarafian neemt Willem Hiele (Restaurant Willem Hiele* - Koksijde) het op tegen Olly Ceulenaere (Restaurant Publiek* - Gent). Samen strijden ze om de prijs van Garnaalmaster. 

De chefs proeven, volgens het gekende concept, eerst drie verschillende garnaalkroketten van gekende Oostendse restaurants. Vervolgens proberen ze deze exact na te maken. De na te maken garnaalkroketten zijn niet de eerste de beste: Els en Jeremy (restaurant Belle de Jour) serveren de chefs hun moderne open kroket met toesten van saffraan en anijs, chef Bram (restaurant Plassendaele) maakt al 18 jaar zijn garnaalkroket en chef Tom (restaurant Le Bassin) heeft al 20 jaar dezelfde kruidige kroket op het menu staan. Wie de krokettencode kraakt en de Garnaalmaster van dit jaar wordt? Dat kan je vanaf 18 mei drie weken lang op de social media kanalen van Toerisme Oostende bekijken (Facebook / Instagram)


Pieter Hens
Pieter Hens Marketing Manager, Toerisme Oostende vzw

 

 

 

 

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende