Groot succes voor vierde editie 'Er was eens...'

Tijdens de vierde editie van het sprookjespark ‘Er was eens…’ kon Oostende, de stad aan zee, meer dan 30.000 bezoekers onthalen in het Leopoldpark. Het mooie weer, de magische acts en blije kindergezichten zorgden voor een topeditie.

Het Leopoldpark in Oostende werd de voorbije dagen omgetoverd in een magische sprookjeswereld tijdens het evenement ‘Er was eens…’. Overal liepen prinsen, prinsessen, ridders en jonkvrouwen omgeven door een prachtig ingekleed park. Er kwamen meer dan 30.000 bezoekers langs en ook de zon was telkens van de partij. Dit was intussen de vierde editie en het mag duidelijk zijn dat dit veel mensen blij maakt.

Het evenement blijft aanslaan omdat er ieder jaar vernieuwende elementen zijn. Zo waren er deze editie weer heel wat nieuwe theaterstukken, acts en workshops. Om de betoverende beleving compleet te maken werden in enkele Oostendse hotels een sprookjesontbijt aangeboden. De kinderen werden al van ‘s morgens vroeg begroet door Klaas Vaak en het Zandmannetje, wat op heel wat enthousiasme kon rekenen.

Het eerste weekend van de herfstvakantie was ook een schot in de roos voor de hotelsector en restaurants. In Fort Napoleon werd ook de expo van de Spiekpietjes geopend, die intussen ook al 3.500 bezoekers kon verwelkomen. Deze expo loopt nog tot het einde van de kerstvakantie (tot en met 8 januari 2017). Dit alles zorgde vaak voor een ideale combinatie bij gezinnen die een dagje Oostende met kinderen gepland hadden. ‘s Morgens naar de Spiekpietjes en ‘s middags naar Er was eens... en als de kids dan nog niet te moe waren, kon de dag afgesloten worden met een ritje op de Oktoberfoor.

“‘Er was eens…’ is een leuk evenement voor jonge kinderen. Het mooie Leopoldpark wordt omgetoverd tot een magische plaats voor kinderen en hun ouders. De aankleding spreekt tot de verbeelding. Samen met de betoverende activiteiten en workshops maken we zo een geslaagde combinatie. We zijn ondertussen aan de vierde editie met nu meer dan 30.000 bezoekers. Het is duidelijk dat ‘Er was eens…’ gesmaakt wordt”, aldus burgemeester Johan Vande Lanotte.

Contacteer ons
Peter Craeymeersch Algemeen directeur Toerisme Oostende
Veerle Dubois Pers & Communicatie Kabinet Burgemeester Johan Vande Lanotte
Peter Craeymeersch Algemeen directeur Toerisme Oostende
Veerle Dubois Pers & Communicatie Kabinet Burgemeester Johan Vande Lanotte
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende