Handelszaken centrum ondersteunen evenement Springtij

PANNENKOEKENACTIE VOOR DE KINDEREN EN KRIJTTEKENINGEN OP ETALAGES

Toerisme Oostende en de vzw Centrummanagement gaan voortaan nog nauwer samenwerken. Het is de bedoeling dat de toeristische evenementen ook hun weerklank vinden in het handelscentrum, zoals bepaald in het Actieplan Shopping. Het Kinder Cultuur Festival Springtij is daarvan een mooi voorbeeld met een pannenkoekenactie en krijttekeningen op etalages.

‘In het Actieplan Shopping is het aansluiten van het handelsapparaat bij de toeristische evenementen één van de speerpunten’, legt burgemeester Johan Vande Lanotte uit. ‘Het versterken van de ‘trekkracht’ van het centrumgebied gebeurt via het aanbod van winkels, horeca en cultuur. Om herhalingsbezoeken te stimuleren, zal een winkel- en horecagerichte evenementenkalender opgemaakt worden. Met de pannenkoekenactie en de krijttekeningen op etalages tijdens Springtij en The Crystal Ship bijten we de spits af. Later op het jaar volgen nog verschillende initiatieven om evenementen ook voelbaar te maken in het centrumgebied en zo bezoekers naar het centrum te trekken’, vervolgt de burgemeester.

Pannenkoekenactie

In de Paasvakantie kunnen kinderen tot 12 jaar tijdens het Kinder Cultuur Festival SPRINGTIJ in het centrum terecht voor een heerlijke pannenkoek en drankje voor maar € 3,00. Volgende horecazaken nemen deel aan de actie: Coffee Dream, Cappucino, Eethuis De Smalle Spie, Gofroo, Grand Café Burlington, Eetkaffee Poseidon.

Krijttekeningen

Tijdens de Paasvakantie kun je in het winkelcentrum ook de tekeningen van kunstenares Matilde Everaert bewonderen, een duidelijke link ook naar het evenement The Crystal Ship. Volgende winkels stelden graag hun etalage ter beschikking: Vitrine Lulu Store (Van Iseghemlaan) , Filou & Friends (Adolf Buylstraat), Britisch Goodies (Christinastraat) , Kaas Haspeslagh (Wittenonnenstraat) en het Feest- en Cultuurpaleis (Kapellestraat).

Contacteer ons
Veerle Dubois Pers & Communicatie Kabinet Burgemeester Johan Vande Lanotte
Veerle Dubois Pers & Communicatie Kabinet Burgemeester Johan Vande Lanotte
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende