Have yourself a merry little Christmas... in Oostende!

Have yourself a merry little Christmas... in Oostende!

De Stad aan Zee pakt je deze kerstperiode opnieuw in met een uniek winterspektakel van formaat. Van spectaculaire kerstverlichting en winterse activiteiten in het stadscentrum tot een bezoek van de échte Kerstman uit Lapland. 

Winterwonderland
Dubbel zoveel winterpret voor wie deze kerstperiode afzakt naar Oostende! De grootste stad aan de Belgische kust etaleert dit jaar opnieuw twee gezellige kerstmarkten! Tijdens Winter in het Park wordt het Leopoldpark omgetoverd tot het feeërieke décor van een vijftigtal chalets die elk internationale én Oostendse specialiteiten aanbieden. Schaatsliefhebbers kunnen dan weer hun schaatskunsten bovenhalen op de schaatspiste op de vijver. Ook het Vissersplein en de Kadzandbonenstraat worden ondergedompeld in een hartverwarmend kerstsfeertje: meer dan 150 uitgedoste kerstbomen verlichten daar de Christmas Village

Fonkelende badstad
De absolute blikvanger van Winter in Oostende? De lichttunnel in de Adolf Buylstraat! Een fonkelend lichttapijt die de volledige winkelstraat overkoepelt. Goed voor 188 meter en 232.500 lichtjes! Vanaf 30 november kun je dagelijks genieten van vier lichtshows: om 16:45, om 17:45, om 18:45 en om 19:45. 

Kun je geen genoeg krijgen van al dat sprankelend moois? Trek dan richting het Groot Strand op oudejaarsavond en geniet van het iconische eindejaarsvuurwerk

Nog meer winterpret!
Last minute X-mas gift hunters kunnen hun hart ophalen tijdens de Late Night Shopping op 14 december. Meer dan 150 winkels in het centrum gooien tot 21 uur hun deuren open. Hapjes, drinks, geschenkjes en modeshows... Alle ingrediënten voor de perfecte winteravond! In de inpakbar in het Feest en Cultuurpaleis kunnen shoppers hun cadeautje ook laten inpakken in Ostendsch kerstpapier. 

Cultuur opsnuiven kan dan weer in Kursaal Oostende met de sprookjesmusical van Hans en Grietje. En ook de allerjongsten onder ons worden in de watten gelegd in Oostende. Zij kunnen de enige echte Kerstman uit Lapland ontmoeten op 14, 15 en 16 december op het Wapenplein! 

Klok je winterse trip naar Oostende af met de Nieuwjaarsduik op 5 januari en duik met een fris hoofd (en hartverwarmend) gevoel 2019 in! 

 

Contacteer ons
Pieter Hens Visit Oostende
Pieter Hens Visit Oostende
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende