Herfstvakantie lokt heel wat bezoekers naar Oostende

Herfstvakantie lokt heel wat bezoekers naar Oostende

Met een mooie mix van indoor en outdoor activiteiten voor kinderen vinden gezinnen absoluut hun ding in Oostende. Een magisch park, een knotsgek circus en het Spiekpietjesparcours liggen verspreid over de stad en toveren overal glimlachen op de kindergezichten.

 

Met een mooie mix van indoor en outdoor activiteiten voor kinderen vinden gezinnen absoluut hun ding in Oostende. Een magisch park, een knotsgek circus en het Spiekpietjesparcours liggen verspreid over de stad en toveren overal glimlachen op de kindergezichten.

Ondanks het mindere weer op zaterdagvoormiddag overtuigden de eerste zonnestralen heel wat ouders om het sprookjespark ‘Er was eens…’ te ontdekken in het Leopoldpark. Zondagmorgen startte al ineens onder een stralende zon, wat de nieuwsgierigen al vroeg naar het park lokte. Het evenement blijft aanslaan omdat er ieder jaar vernieuwende elementen zijn. Zo zijn er deze editie weer heel wat nieuwe theaterstukken, acts en workshops. Eén daarvan is het verteltheater met het Oostendse verhaal “Langsnuit en de zeesterren”, verteld door de schrijver Eddy Surmont.

“Zaterdag liet het weer ons inderdaad in de steek, maar zondag kunnen we spreken van 5000 bezoekers. Het evenement blijft vernieuwen en zorgt voor een leuke gratis activiteit in het centrum van Oostende. De combinatie met de andere indoor-activiteiten overtuigd heel wat gezinnen om te kiezen voor een tripje naar Oostende. Onze plannen moeten ook op dinsdag 30 oktober wijzigen, zo hebben we gekozen om de acts binnen te programmeren.”

Alternatief binnenprogramma Er Was Eens... dinsdag 30 oktober

      Kursaal Oostende - Inkomhal via Monacoplein 

 • Workshops
 • Verkleedhoek
 • Kindergrime

      CC De Grote Post - Zaal De Kleine Post

 • Familietheater 'Pompompomme'
  14.00 - 14.30 uur
  15.30 - 16.00 uur
  17.00 - 17.30 uur
 • Verteltheater
  14.45 - 15.15 uur: Abe de Verteller
  16.15 - 16.45 uur: Langsnuit en de Zeesterren
  17.45 - 18.15 uur: Abe de Verteller

     Feest- en Cultuurpaleis - Wapenplein

 • Wandelact 'Chocoprinses'
 • Wandelact 'De Schenker van Babylon'

     Toerisme Oostende vzw - Monacoplein 2

 • 'De Spiegel'

 

De Spiekpietjes - SOS Stoomboot

De Spiekpietjes beleven ook dit jaar opnieuw een spannend verhaal in Oostende. Deze keer wel op een volledig nieuwe locatie in de voormalige VIVES Hogeschool, Troonstraat 12. De doe-expo combineert een leuke audiotour, ingesproken door Warre Borgmans, met een interactief parcours voor de kinderen. Dit jaar pakt de organisatie ook uit met een leuke pop-up Sintbar, waar ouders en kinderen een warme chocomelk en Sintwafel kunnen proeven.

Pieter Hens van Toerisme Oostende vzw: “De expo loopt nog tot 5 december, maar we hebben onze start zeker niet gemist. Sinds de start konden we al rekenen op 2000 bezoekers. Sommige kinderen lopen het parcours wel 10 keer en blijven onder de indruk. Ideaal is dan om ze een wafel en een drankje te geven om opnieuw op krachten te komen.”

Cirque Berserk

Vrijdag ging Cirque Berserk in première in Kursaal Oostende. Jong en oud kan zich verwarmen aan een moderne circusshow met heel diverse acts. De clowns krijgen de lachers op hun handen en de 'Motorcylcle Globe of Death' doet de monden openvallen van verbazing. Een ideaal gezinsuitje tijdens de herfstvakantie.

Peter Craeymeersch, algemeen directeur Kursaal Oostende: "De ticketverkoop verloopt bijzonder vlot met op vandaag al 7.000 kaartjes. We verwachten nog veel ticketkopers aan de deur, want door het gure weer zijn er nog veel mensen op zoek naar een binnenactiviteit voor de kinderen. Het is een unieke kans om Cirque Berserk te kunnen zien in België. Kinderen tot 13 jaar krijgen een korting van 25%."  

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende