Het James Ensorhuis verwelkomt zijn 5.000ste bezoeker

Het James Ensorhuis verwelkomt zijn 5.000ste bezoeker

In Oostende kijkt men terug op een geslaagde openingsperiode van het James Ensorhuis

In het James Ensorhuis heeft men op vrijdag 7 augustus zijn 5.000ste bezoeker in de kijker gezet. De mix tussen het interactieve belevingscentrum en de authenticiteit van de vernieuwde woning blijkt een schot in de roos. Nadat het op 14 juli de deuren opende voor het grote publiek, kan het nu dus al terugkijken op een zeer geslaagde start.

De toevoeging van het interactieve gedeelte geeft bezoekers extra inzicht in de complexe leefwereld van Ensor. Zo kun je het kunstwerk De Baden van Oostende tot leven wekken wanneer je de interactieve wand aanraakt. De kleinste bezoekers kunnen ook aan speed painting doen, waarbij ze met technologie zélf een schilderij van Ensor moeten afwerken (in max. 1 minuut!).

“We openden het James Ensorhuis op 14 juli voor het grote publiek en nog geen maand later kunnen we al de 5.000ste bezoeker verwelkomen. Dat doet ongelofelijk veel deugd en is een pluim op de hoed van de medewerkers hier ter plaatse. Niet toevallig een verwijzing naar de bloemenhoed natuurlijk van onze bekendste Oostendse schilder.” zegt burgemeester Bart Tommelein.

Story image

 

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende