Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.

Laat je ook dit voorjaar overspoelen door kunst in Oostende

Vorige herfst ging 'Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.' van start in Oostende en ook in 2018 kun je opnieuw genieten van kunst in al zijn facetten. Nog tot 15 april zijn Mu.ZEE en diverse andere locaties in de Stad aan Zee het trotse toneel van unieke performances, kunstwerken en indrukwekkende installaties. Hieronder vind je alle performances die op het programma staan dit voorjaar.

What! Art though like the adder waxen and deaf, be poisonous too and kill thy forlom Queen?
Filippos Tsitsopoulos I 8 februari 2018

De performance van Filippos Tsitsopoulos (1967, Athene) verwijst naar een hedendaags kunstenkabinet. De kunstenaar staat op het podium, gehuld in een ‘tableau vivant’ van kreeft en bloemen. Met hedendaagse media als drones, projectoren en film brengt hij 16de-eeuwse stillevens weer tot leven. 

Hands Against the Wall
Ben Benaouisse I 17 februari 2018
Beeldend kunstenaar Ben Benaouisse (1971, Familleureux) kiest in deze performance voor één sterke pose. Door zijn performances telkens in een andere context te brengen benadrukt Benaouisse zijn eigen autonomie én de kracht van de interpretatie van de toeschouwer.  

I Am Just Going Outside And May Be Sometime
VestAndPage I 10 maart 2018
Kunstenaarskoppel VestAndPage haalde de inspiratie voor deze performance bij de poolreizigers van de vroege 20ste eeuw, die ze bestudeerden tijdens hun residentie op Antarctica. De titel verwijst naar de laatste woorden van de avontuurlijke Brit Lawrence Oates, die in 1912 om het leven kwam. De performance onderzoekt thema’s als globalisering, intimiteit en geheugen. 

Hourglass
Johanna Van Overmeir  I 17 maart 2018
Johanna Van Overmeir (1983, Duffel) maakt eigenzinnige performances, videowerk en installaties, waarbij ze vaak optreedt als menselijk medium. 'Hourglass' bestaat uit een reuze petrischaal gevuld met water, en een zandloper die in het groot wordt geprojecteerd op een muur.  

Stasis
Ruben Bellinkx I 31 maart 2018
In dit werk van Ruben Bellinkx (1975, Wilrijk) klemt een groep mannen met een bovennatuurlijke kracht een tafel vast in hun mond en op elke tafel staan andere mannen die hetzelfde doen. De onwerkelijke constructie doet denken aan een mysterieuze ceremonie waarvan de bezoeker niet geheel hoogte krijgt. Deze mannen zitten letterlijk vast in een structuur op de grens van het onmogelijke. 

LEMONISM x ACTIONISM
Akemi Takeya I 11 april 2018 
In de serie ‘LEMONISM x ACTIONISM’ confronteert Akemi Takeya (1961, Aomori) twee ismes: het actionisme is een gekende artistieke beweging uit het Wenen van de jaren 1960, terwijl het lemonisme ontsproot aan Takeya’s hoogstpersoonlijke verbeelding. In deze performance voert ze achttien handelingen uit met achttien citroenen die symbool staan voor haar eigen lichaam.

 Over 'Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.'
'Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.' brengt 73 (inter)nationale kunstenaars naar Oostende onder het curatorschap van Jan Fabre en Joanna De Vos. De expo gaat over de dualiteit van creatie waarin afzondering en engagement even belangrijk zijn. Kunstenaars van verschillende generaties en achtergronden maakten elk een werk geïnspireerd door Jan Fabre's kunstenaarsvlot Kunst is (niet) eenzaam (1986) en Het Vlot van de Medusa (1818) van Théodore Géricault. Het doel? Mensen Oostende laten (her)ontdekken. 'Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.' is dan ook vooral een parcours doorheen de stad dat bezoekers kunnen volgen met een handige wandelgids.

Over Oostende
Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende? Meer info via visitoostende.be

Contacteer ons
Pieter Hens Visit Oostende
Pieter Hens Visit Oostende
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende