Het Zandsculpturenfestival komt deze zomer niet naar Oostende

Het Zandsculpturenfestival komt deze zomer niet naar Oostende

Normaal gezien zou het Zandsculpturenfestival deze zomer voor de 7 de keer georganiseerd worden op het strand van Oostende. Door Covid-19 hebben het stadsbestuur en organisator Alexander Deman echter moeten beslissen om dit jaar geen festival te organiseren.

Het Zandsculpturenfestival is reeds jaren een toeristische trekpleister voor de stad Oostende met telkens zo’n 150.000 bezoekers. Maar Covid-19 gooit roet in het eten voor de organisatie van één van de zomerse topevenementen.

“Door de sluiting van de grenzen is het onmogelijk om de meer dan 30 internationale artiesten uit alle hoeken van de wereld naar Oostende te laten afzakken”, laat organisator Alexander Deman weten. “Het is dan ook met spijt in het hart dat ik in overleg met de Burgemeester en Toerisme Oostende heb moeten beslissen om deze zomer geen festival te organiseren.”

“Het Zandsculpturenfestival is de voorbije jaren uitgegroeid tot één van onze toeristische toppers in de zomer. De artiesten die de vele zandsculpturen opbouwen raken jammer genoeg niet tijdig hier” bevestigt Burgemeester Bart Tommelein. “We zullen de vrijgekomen vierkante meters strand deze zomer inzetten om zoveel mogelijk bezoekers onze bezoekers te verwelkomen. We doen er alles aan om deze zomer zowel Oostendaars, tweedeverblijvers, kortverblijvers als dagtoeristen op een veilige en comfortabele manier te kunnen ontvangen.”

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende