Internationaal gelauwerd artiest Ivo Dimchev voert zijn ‘Sculptures’ op in Oostende

Voorstelling nieuw album in kader van Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.

In het kader van 'Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.' stelt performer en choreograaf Ivo Dimchev op 16 januari 2018 zijn album ‘Sculptures’ voor in CC De Grote Post. Deze internationaal gelauwerde artiest treedt op over de hele wereld. ‘Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.’ is de tweede editie van de driejaarlijkse internationale kunsttentoonstelling in Oostende. In de tentoonstelling staat ‘het vlot’ centraal en wordt nagedacht over het vaartuig en de vervoering van kunst. Je kan er werken bewonderen van onder andere Katie O’Hagan, Luc Tuymans, Mike Figgis, Chicharu Shiota, Aslan Gaisumov, Berlinde De Bruyckere, Steve McQueen, Julius Von Bismarck, Michaël Borremans en vele andere kunstenaars.

Ivo Dimchevs werk is een extreem en kleurrijk mengsel van performancekunst, dans, theater, muziek, tekeningen en fotografie. Dimchev is auteur van meer dan 30 uitvoeringen. Hij ontving talloze internationale onderscheidingen voor dans en theater en presenteerde zijn werk in heel Europa, Zuid- en Noord-Amerika. Zo ontving hij bijvoorbeeld de Iron Medal for Contemporary Art in Bulgarije, in 2016 was hij genomineerd voor beste performance van het jaar in Oslo en werd hij geselecteerd bij de 10 beste theater-performances van Duitssprekende landen.

Dimchev begon met geïmproviseerde optredens waarin hij sporadisch zong. Mettertijd begon hij zijn muzikale kant serieuzer te nemen. Dimchev beschouwt de ‘klanken’ die hij produceert als driedimensionale structuren die hij met zijn hele lichaam kan manipuleren. Voor hem zijn het 'sculpturen'. Zijn adembenemende stem brengt de donkere poëzie van zijn teksten naar voren en zorgt voor een angstaanjagende en diep ontroerende ervaring.

“Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.” brengt 73 (inter)nationale kunstenaars naar Oostende onder het curatorschap van Jan Fabre en Joanna De Vos, met 52 nieuwe creaties van gevestigde en jonge kunstenaars. De expo gaat over zoektocht van de kunstenaar. Over de dualiteit van creatie waarin afzondering en engagement even belangrijk zijn. In de samenstelling van de tentoonstelling werden kunstenaars van verschillende generaties en achtergronden uitgenodigd, waarbij ze ingingen op de vraag die werd uitgelokt door de verbinding van Het Vlot van de Medusa (1818) van Théodore Géricault en Fabres eigen kunstenaarsvlot Kunst is (niet) eenzaam (1986).

Naast de vele werken die in Mu.ZEE en tal van unieke locaties in Oostende tentoongesteld worden, staan ook verschillende performances op het programma. Chantal Yzermans, Messieurs Delmotte en Penny Arcade zijn enkele van de artiesten die al de revue passeerden en ook in 2018 staan nog zeven andere kunstenaars op het programma.  De eerstvolgende performer is dus de Bulgaarse muzikant, acteur en choreograaf Ivo Dimchev, die op 16 januari zijn album ‘Sculptures’ brengt in Cultuurcentrum De Grote Post. 

Niet voor publicatie

Interviews zijn mogelijk op aanvraag. Indien gewenst voorzien we ook graag tickets voor de performance. Zowel voor eigen aanwezigheid als voor het organiseren van een wedstrijd.

 

Contacteer ons
Pieter Hens Marketing & Pers, Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.
Pieter Hens Marketing & Pers, Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende