Kapitein Winokio verovert Fort Napoleon in Oostende met zomerexpo

Kapitein Winokio verovert Fort Napoleon in Oostende met zomerexpo

Interactieve expo om 15 jaar Kapitein Winokio te vieren

De populairste kapitein van het land kaapt deze zomer Fort Napoleon voor zijn eerste doe-expo. Fort Napoleon wordt van 29 juni tot 1 september omgetoverd tot 'Fort Winokio'.  Kapitein Winokio wil met deze expo niet alleen de kleinsten onder ons verwennen, de tentoonstelling zal ook boeiend zijn voor alle (groot)ouders. Het spreekt voor zich dat de Kapitein zélf ook regelmatig zal opduiken in zijn buitenverblijf in Oostende.

De expo zal het semi-biografisch verhaal vertellen van De Kleine Kapitein die op zoek gaat naar de geheime notenmix. Tijdens deze tocht ontmoet hij zijn matrozen. De combinatie van levensgrote platen, een muzikaal luisterverhaal ingesproken en gezongen door Kapitein Winokio en leuke opdrachten maken van deze expo een spannende ontdekkingstocht, zowel binnen als buiten.

Kapitein Winokio heeft niet alleen aan de kleinsten gedacht. In Fort Winokio zal er een retrospectieve zijn rond het verhaal achter Kapitein Winokio: unieke facts & figures, archiefmateriaal en spannende weetjes over de wildste avonturen van de kapitein. Deze retrospectieve in ware pop-art stijl is een absolute must om 15 jaar Kapitein Winokio te vieren.

“Wat is dat toch met Oostende? Ik blìjf maar terugkomen naar deze Stad aan Zee. Is het de wind? De zee? Het strand? De mensen? Of vis bij René? Ik schreef er de helft van mijn liedjes en maakte er zelfs een boek over (Ankers en Roeren). Deze zomer wil ik heel graag eens in een zandkasteel wonen… met zicht op zee.”

Kapitein Winokio

“We verwelkomen kinderheld Kapitein Winokio heel graag in onze stad-aan-zee”, aldus Burgemeester Bart Tommelein. “We hebben in het verleden al heel wat succesvolle expo’s georganiseerd in Fort Napoleon, het verhaal van Kapitein Winokio past perfect in dat rijtje. Als cultuurstad willen we ook de kleinsten onder ons betrekken en hen op die manier warm maken om verder op ontdekking te gaan.”

Zomerbar

Naast de expo opent er tijdens de zomermaanden ook een pop-up bar & bistro in het Fort. Zo zal je een bezoek aan aan Fort Winokio kunnen afsluiten met een garnaalkroket, ijsje of heerlijke wafel.

Fort Napoleon wordt tijdens de zomer omgebouwd tot Fort Winokio en zal dus helemaal ingepalmd worden door de Kapitein. In het najaar staat de heropening van Fort Napoleon gepland met een nieuwe museale invulling.


Praktische info

  • Data: 29/06 > 01/09/2019
  • Openingsuren:
    • alle dagen (behalve maandag) open van 10.00-18.00 uur
  • Prijzen:
    • Vanaf 3 jaar: 7 euro
    • -3 jaar: gratis

Pieter Hens
Pieter Hens Marketing Manager, Toerisme Oostende vzw

Story image

 

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende