Ketnet Junior komt naar je toe met de allereerste Tik Tak - Expo in Fort Napoleon

Ketnet Junior komt naar je toe met de allereerste Tik Tak - Expo in Fort Napoleon

Van 24 oktober 2020 tot en met 31 januari 2021 vindt de allereerste Tik Tak - expo plaats in Fort Napoleon in Oostende. Ketnet Junior dompelt Fort Napoleon helemaal om in de wereld van Tik Tak. Levensechte decors met legendarische figuren als het drinkmannetje zullen van Fort Napoleon een must-visit maken voor de komende maanden.

De Tik Tak-expo is een beleving voor de hele familie. Tijdens de expo ontdekken de kinderen de wereld van Tik Tak. Ze kunnen er zowel de nieuwe als gekende elementen uit de afleveringen in het echt beleven en ook de oudere generaties kunnen enkele authentieke objecten zien. Laat je junior zich uitleven op de discovloer, maak zelf een scène met het drinkmannetje of los één van de puzzels op.

Sinds 1981 is ‘Tik Tak’ te zien op tv en vele generaties groeiden er mee op. Het aanstekelijke deuntje wordt ondertussen door iedereen herkend. Ketnet Junior heeft een nieuwe reeks uitgebracht waar ze opnieuw meerdere generaties peuters en kleuters entertainen met de vertrouwde elementen, zoals de schaapjes en het schaduwmannetje. Daarom wordt er nu ook voor het eerst een expo rond dit programma georganiseerd.

Belevingsbrasserie

Na de expo kan je genieten van een hapje en drankje in de belevingsbrasserie van Fort Napoleon. De kinderen kunnen er terwijl kijken naar heel wat afleveringen van Tik Tak en voor de kinderen is er een heerlijk en uniek Tik Tak-menu. Zij zijn open van woensdag t.e.m zondag en op feestdagen en tijdens de schoolvakanties elke dag, telkens van 10u - 18u.

Tik Tak-zoektocht doorheen de stad

De schaapjes van Tik Tak hebben zich verstopt in het stadscentrum. Aan de hand van een leuke kaart kunnen kindjes invullen hoeveel Tik Tak-schaapjes zij opgespoord hebben in de etalages van deelnemende kinderwinkels. Vraag naar de zoektocht bij een bezoek aan de expo, bij Toerisme Oostende vzw of download hem online. Wanneer de kinderen hun ingevulde kaart terug binnenbrengen bij Toerisme Oostende vzw, krijgen ze een leuk geschenkje. 

Praktisch

De expo kan tijdens de herfst -en kerstvakantie elke dag bezocht worden, ook op feestdagen. Naast de vakantieperiode is de expo uitsluitend gesloten op maandag. De expo is telkens open van 10u tot 18u en vanaf 12 november tot 17u.

Tickets kunnen online gekocht worden en kosten 9 euro per volwassene en 7 euro voor kinderen tussen 2 tot 12 jaar. Kinderen jonger dan 2 jaar krijgen gratis toegang.

Schoolbezoeken zijn ook mogelijk mits reservatie.

Tickets en info: www.fort-napoleon.be 

Deze organisatie is een samenwerking van Toerisme Oostende vzw, Fort Napoleon, Ketnet Junior en VRT

Story image

 

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende