Kijk-tip! “Op Oostendse wijze”: Dagny Ros presenteert kookprogramma met Oostendse chefs

Kijk-tip! “Op Oostendse wijze”: Dagny Ros presenteert kookprogramma met Oostendse chefs

Stad Oostende pakt als eerste uit met culinair programma

Deze winter staan er Oostendse streekproducten op het menu! In vijf likkebaardende afleveringen bereiden Oostendse chefs hun signature dish met de hulp van bekende IJslandse chef Dagny Ros Asmundsdottir. “Op Oostendse wijze” is vanaf 22 december elke donderdagavond live te zien op de Facebook- pagina van Toerisme Oostende. 

Toerisme Oostende pakt deze winter uit met een compleet nieuw concept! Vijf weken lang zenden ze een kookprogramma live uit vanop hun Facebook-pagina. Het is de eerste keer dat een stad uitpakt met haar eigen culinair programma.

In “Op Oostendse wijze” bereidt chef Dagny Ros Asmundsdottir samen met lokale chefs hun signatuurgerechten. De bekende IJslandse twijfelde geen seconde om in dit culinaire avontuur te stappen: “Toen ik net in België woonde, voelde ik me meteen aangetrokken tot deze badstad! Ik houd sowieso van de kust, maar Oostende doet me ook echt denken aan mijn thuisland. Het is een relatief kleine stad, maar je vindt er werkelijk alles!”

Dagny kijkt erg uit naar “Op Oostendse wijze”: “Ik ben verzot op verse vis, maar ik kijk ook erg uit naar de bereidingen met andere Oostendse ingrediënten. Elke chef brengt ook een uniek en persoonlijk verhaal, dat maakt dit net zo leuk!”

Elke chef gebruikt pure Oostendse producten. De chef van Mange Tout werkt met hertenvlees uit een Oostendse hertenkwekerij. Bistro Mathilda maakt een gerecht klaar met Noordzeevis. ’t Botteltje gaat aan de slag met een lokaal bier en St-Malo geeft Oostendse streekproducten een Oosterse touch. Belle de Jour brengt dan weer een verrassende veganistische feestmaaltijd. De gerechten zijn kwalitatief hoogstaand, maar ook makkelijk zelf te bereiden. Na afloop van de uitzending kan iedereen de recepten downloaden op www.visitoostende.be om thuis zelf aan de slag te gaan met de Oostendse creaties!

Praktisch:

“Op Oostendse wijze”: elke donderdagavond om 20u30 op facebook.com/visitoostende

Data: 22/12, 29/12, 5/01, 12/01, 19/01.

Als je de Facebook-pagina van Toerisme Oostende leuk vindt, krijg je automatisch een melding als “Op Oostendse wijze” uitgezonden wordt.

Klik hier voor beelden in hoge resolutie: http://press.talkie.be/nl/dir/op-oostendse-wijze

Voor meer info, beelden of interviews met Dagny Ros of de Oostendse chefs, gelieve contact op te nemen met:
Marie Lemaitre
marie@talkie.be
0494 92 21 52

OVER DAGNY ROS ASMUNDSDOTTIR
Dagny Ros Asmundsdottir is een Belgisch-IJslandse tv-kok. De IJslandse keukenprinses werkte reeds in verschillende restaurants en startte eerder de viswinkel Fisk Boutique. Je zag haar in culinaire programma’s 'De Perfecte Keuken' met Piet Huysentruyt en 'Toasted!' op Njam! samen met Dominique Persoone. Asmundsdottir schrijft ook kookboeken genaamd Easy Iceland. Ze werkt momenteel aan een tweede boek. Met veel flair leert de IJslandse je de gezonde en lekkere eetcultuur van haar geboorteland kennen. Eten hoort voor haar in de eerste plaats gezond, puur en natuurlijk te zijn.

Contacteer ons
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende