Kinderboekenfiguur Rikki op vakantie in Oostende

Zoektocht voor de kleinsten doorheen Oostende

Toerisme Oostende vzw en Clavis Uitgeverij pakken van 23 juni tot en met 22 september uit met een zoektocht rond de populaire prentenboekenfiguur Rikki van Guido Van Genechten. Tijdens een speurtocht door het centrum van de stad kunnen kinderen op zoek gaan naar de verschillende vriendjes van Rikki. Tussen 15 en en 24 juli lanceert Clavis ook een pop-up bookshop met workshops en voorleesmomenten in KAAP | Vrijstaat O.

“De voorbije jaren hadden we reeds een succesvolle samenwerking met Clavis rond de Spiekpietjes.”, aldus Burgemeester Johan Vande Lanotte. “We zijn zeer blij dat we deze samenwerking nu ook tijdens de zomer kunnen verderzetten met de zoektocht Rikki aan Zee. Dit is een mooi voorbeeld van hoe we in samenwerking met verschillende winkels een leuke en interactieve activiteit kunnen aanbieden. ”

Tijdens de zoektocht kunnen kinderen op zoek gaan naar de vriendjes van Rikki die zich verspreid hebben over 14 etalages in het Oostendse centrum. Als alle vriendjes gevonden zijn, krijgen ze een leuke attentie bij Toerisme Oostende vzw. De zoektocht is gratis verkrijgbaar bij Toerisme Oostende vzw en de deelnemende winkels.

Clavis aan Zee

Ook Clavis Uitgeverij is zeer blij met deze samenwerking. “Clavis Uitgeverij wil boeken tot leven laten komen,” zegt uitgever Philippe Werck, “want daardoor gaan kinderen nóg meer van verhalen houden. We zijn blij dat ook de stad Oostende de beleving van boeken wil stimuleren. Daarom bieden we samen talloze activiteiten waar kinderen én hun ouders of grootouders aan kunnen deelnemen: van voorleessessies en knutseluurtjes tot heuse speurtochten. Want samen lezen, is samen genieten.”

Van 15 tot en met 17 juli en van 20 tot en met 24 juli opent de Clavis Pop-Upshop bij KAAP | Vrijstaat O. Op deze dagen kan je er tussen 16.00 en 18.00 uur terecht om te snuisteren tussen de leukste Clavis boeken. Bovendien zijn er elke dag voorleesmomenten en knutselworkshops. Ideaal om tot rust te komen na een dagje strand.                      

Meer info: www.visitoostende.be/rikkiaanzee

Contacteer ons
Pieter Hens Visit Oostende
Pieter Hens Visit Oostende
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende