Kinderboekenfiguur Rikki op vakantie in Oostende

Donderdag 28 juni 2018 — Clavis Uitgeverij, Toerisme Oostende vzw en vzw Centrummanagement pakken van 29 juni tot en met 2 september voor het tweede jaar op rij uit met een zoektocht rond de populaire prentenboekenfiguur Rikki van Guido Van Genechten. Tijdens een speurtocht door het centrum van de stad kunnen kinderen op zoek gaan naar de verschillende vriendjes van Rikki. Op 5, 6, 12 en 13 juli lanceert Clavis ook een pop-up bookshop in KAAP | Vrijstaat O. met workshops en voorleesmomenten.

Na de succesvolle samenwerking met Clavis rond de Spiekpietjes en de Rikki-zoektocht vorig jaar, zijn we blij dat we deze samenwerking ook dit jaar verder kunnen zetten.”, aldus Burgemeester Johan Vande Lanotte. “Dit is een mooi voorbeeld van hoe we in samenwerking met verschillende handelaars een leuke en interactieve activiteit kunnen aanbieden.

Tijdens de zoektocht kunnen kinderen op zoek gaan naar de vriendjes van Rikki die zich verspreid hebben over 10 etalages in het Oostendse centrum. Als alle vriendjes gevonden zijn, krijgen ze een leuke attentie bij Toerisme Oostende vzw. De zoektocht is gratis verkrijgbaar bij Toerisme Oostende vzw en de deelnemende winkels. De zoektocht is gebaseerd op het nieuwste boek uit de reeks: Rikki aan Zee.

Rikki-ijs

Om Rikki aan zee te verwelkomen, biedt Gelato Maxzim uit de Hertstraat deze zomer een exclusief Rikki-ijsje met sinaasappelsmaak aan. Het Rikki-ijs is gluten- en lactosevrij. Ook andere horecazaken springen op de kar en maken deze zomer gebruik van placemats met een Rikki-kleurplaat. Kindjes kunnen naar hartelust kleuren bij CultuurCafé, Chalet Minigolf, Jilles Beer & Burgers, Albrecht, TAO, Roosterchicken, Le Bassin, Tearoom Georges, Hotel Ostend en Upstairs Streetwise Kitchen.

Clavis aan Zee

Ook Clavis Uitgeverij is zeer blij met deze samenwerking. “Clavis Uitgeverij wil boeken tot leven laten komen,” zegt uitgever Philippe Werck, “want daardoor gaan kinderen nóg meer van verhalen houden. We zijn blij dat ook de stad Oostende de beleving van boeken wil stimuleren. Daarom bieden we samen talloze activiteiten waaraan kinderen én hun ouders of grootouders kunnen deelnemen: van voorleessessies en knutseluurtjes tot heuse speurtochten. Want samen lezen, is samen genieten.”

Op 5, 6, 12 en 13 juli opent de Clavis Pop-upshop bij KAAP | Vrijstaat O. Op deze dagen kan je er tussen 16.00 en 18.00 uur terecht om te snuisteren tussen de leukste Clavis boeken. Bovendien zijn er om 16.30 uur leuke voorleesmomenten en knutselworkshops i.s.m Bibliotheek Kris Lambert. Ideaal om tot rust te komen na een dagje strand!

Meer info: www.visitoostende.be/rikkiaanzee

Pieter Hens

Visit Oostende