Kinderboekenfiguur Rikki viert 20ste verjaardag in Oostende

Kinderboekenfiguur Rikki viert 20ste verjaardag in Oostende

Verjaardagsfeest is ook startschot van jaarlijkse zoektocht

Het bekende konijntje uit de prentenboeken van Guido van Genechten viert dit jaar zijn 20ste verjaardag. Clavis Uitgeverij, Toerisme Oostende vzw en Centrummanagement Oostende vzw slaan daarom de handen in elkaar en plannen een groot verjaardagsfeest voor Rikki. Op zondag 9 juni kunnen kinderen tussen één en zes jaar oud, samen met hun ouders, terecht in Oostende. De hele dag zijn er tal van activiteiten te beleven zoals knutselen, tekenen, grime en voorleesmomenten. Dit verjaardagsfeest is tevens de start van de jaarlijkse zomerzoektocht.

“De Rikki zoektocht is al even een vaste waarde in de zomer van Oostende”, aldus Burgemeester Bart Tommelein. “De zoektocht rond het populaire kinderboekenfiguur brengt jaarlijks duizenden kinderen naar Oostende. We zijn trots dat we een groot feest voor Rikki’s twintigste verjaardag kunnen organiseren op 9 juni.”

Tijdens “Het Grote Rikki Verjaardagsfeest” op 9 juni zijn er op verschillende locaties in Oostende Rikki-gerelateerde activiteiten te beleven. Kinderen zullen onder andere zelf kleertjes kunnen ontwerpen voor Rikki, meedoen aan een heuse wortelloop, langsgaan bij één van de grime-standen of een voorleesmoment bijwonen.

Natuurlijk geen verjaardag zonder een taart. Voor de gelegenheid trakteert Rikki alle deelnemertjes op een leuke (en lekkere) cupcake.

Rikki Zoektocht

Het 20ste verjaardagsfeest is meteen ook het startschot voor de zomerzoektocht van Rikki. Dit jaar pakken Clavis Uitgeverij, vzww Centrummanagement Oostende en Toerisme Oostende vzw voor een derde keer op rij uit met een kinderzoektocht in de stad. De kinderen gaan langs bij tien geselecteerde winkels en gaan zo op zoek naar de verschillende elementen om het verjaardagsfeest van Rikki onvergetelijk te maken. Als zij slagen in hun opzet, wacht hen bij Toerisme Oostende vzw een leuke verrassing.

“De zoektocht is een leuke manier om kinderen én hun ouders te laten kennismaken met het winkelaanbod van Oostende. Onze Stad heeft heel wat originele en trendy shoppingadresjes die op deze manier in de kijker worden gezet”, zegt schepen voor ondernemen Charlotte Verkeyn.

Meer info: www.visitoostende.be/rikkiaanzee


Pieter Hens
Pieter Hens Marketing Manager, Toerisme Oostende vzw
Story image
Story image

 

 

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende