Kinderexpo Grote Kunst voor Kleine Kenners palmt Fort Napoleon in

Kinderexpo Grote Kunst voor Kleine Kenners palmt Fort Napoleon in

Van 10 februari tot 15 april 2018 is het historische Fort Napoleon thuisbasis voor een nieuwe kinderexpo rond de succesvolle kinderboeken van Thaïs Vanderheyden. ‘Grote Kunst voor Kleine Kenners’ geeft bezoekers de kans om zich op creatieve én geestige manier te verdiepen in de kunstgeschiedenis.

‘Grote Kunst voor Kleine Kenners’ voert bezoekers langs enkele van de belangrijkste schilderijen die ooit gemaakt werden. Vanderheyden transformeerde beroemde kunstwerken tot schattige 'juniorversies' die gegarandeerd tot de verbeelding spreken.

“De wind zat goed om een nieuwe kinderexpo te doen in Fort Napoleon, waar de voorbije jaren vaak laagdrempelige tentoonstellingen voor kinderen georganiseerd werden. Na ‘De Spiekpietjes’, ‘De Waanzinnige Boomhut’ en ‘Geluk voor Kinderen’ zijn we zeer blij om nu met deze uitdagende expo te kunnen uitpakken. We zetten met Oostende stevig in op cultuur, dus het is ook uiterst belangrijk om de jongsten onder ons hiermee in contact te brengen", aldus Burgemeester Johan Vande Lanotte.

De Kunstroof

Acteur Warre Borgmans leende zijn stem aan de nieuwste kinderexpo en loodst je, aan de hand van een audiogids, met enkele unieke verhalen doorheen de geschiedenis van de schilderkunst. Dankzij een handig doe- en notitieboekje ontpoppen bezoekers zich tot echte speurneuzen, want één van de schilderijen werd gestolen! Ga op zoek naar aanwijzingen in het Fort en vind zo het schilderij terug! De spannende zoektocht brengt je tot in de kelders en op het dak van het Fort Napoleon, terwijl je manoeuvreert door een laserparcours en je beste speurneus bovenhaalt.

Thaïs Vanderheyden is illustratrice en auteur van de kinderboeken 'De Warenhuismuisjes' en 'De Spiekpietjes'. In 'Grote Kunst voor Kleine Kenners' leert ze kinderen Kunst met Grote K kennen door van verschillende schilderijen haar eigen versie te maken.  

“Ik wilde mijn liefde voor kunst delen met mijn kinderen, maar merkte al snel dat er weinig creatieve kunstboeken bestaan voor de allerkleinsten. Met deze expo hoop ik vooral kinderen op een plezierige manier in contact te brengen met kunst.”, vertelt Thaïs Vanderheyden.

Praktische info

 • Data: 10/02 > 15/04/2018

 • Openingsuren:

  • Woensdagnamiddag 13.00 - 17.00 uur, zaterdag en zondag 10.00 - 17.00 uur

  • Tijdens krokus- & paasvakantie en op feestdagen: alle dagen open 10.00 - 17.00 uur

 • Prijzen:

  • Volwassenen: 8 euro (leden Herita 6 euro)

  • Kinderen (6 tot 12 jaar): 4 euro

  • Kinderen (- 6 jaar): gratis

Contacteer ons
Pieter Hens Visit Oostende
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende