KOM TIJDENS DE PAASVAKANTIE OP EXPEDITIE CULTUUR TIJDENS SPRINGTIJ

In de paasvakantie kunnen kinderen in Oostende terecht voor de vierde editie van Springtij, een vakantie vol culturele activiteiten voor kinderen!

Toerisme Oostende vzw werkt hiervoor samen met alle culturele partners in Oostende: de dienst Cultuur, cc De Grote Post, Kursaal Oostende, KAAP | Vrijstaat O., mu-zee- um, Mu.ZEE, Bibliotheek Kris Lambert, Fort Napoleon en V.V.W. Inside-Outside.

Springtij vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 17 april. Het wil kinderen een breed luik van activiteiten aanbieden: theater, waanzinnige expo’s, creatieve workshops, leuke shows, muziek, (voor)lezen, een tekenfestival maar ook strandsporten en een paaseierenraap…

“Springtij bezorgt de kinderen een creatieve en actieve paasvakantie in Oostende. Toerisme Oostende vzw slaat hiervoor de handen in elkaar met de culturele actoren in Oostende. Het Achturenplein doet dienst als centrale locatie, de ontmoetingsplek van het festival waar jong en oud alle informatie over het Springtij-aanbod kunnen vinden.”, vertelt Burgemeester Johan Vande Lanotte.

Toerisme Oostende vzw zorgt voor de volledige promotie van het festival en de organisatie van de centrale locatie op het Achturenplein.

THE CRYSTAL SHIP

Springtij valt dit jaar opnieuw samen met het kunstenfestival ‘The Crystal Ship’. Dit ‘Public Art Festival’ strijkt samen met internationale en nationale kunstenaars neer in Oostende om meer dan 20 kunstwerken in het stadslandschap te maken. Op 8 en 9 april vindt de grote opening plaats, waarbij de nieuwste kunstwerken officieel worden voorgesteld en worden toegevoegd aan het bestaande kunstenparcours in de stad. Speciaal voor kinderen komt er vanaf 8 april ook een gratis ‘The Crystal Ship Kids Guide’ met handige tips en opdrachten rond de kunstwerken op kindermaat.

CENTRALE LOCATIE

Het Achturenplein in het hart van het centrum zal tijdens Springtij functioneren als een centraal punt waar je snel en makkelijk een overzicht kunt krijgen van wat er tijdens het festival te zien en te doen valt. Je kunt er ook de verschillende zoektochten en de programmakrant ophalen.

Het Achturenplein vormt bovendien ook de centrale locatie van ‘The Crystal Ship’. Op het plein kan je terecht in de tent voor een verfrissend drankje en uiteraard kan je er ook alle info over ‘The Crystal Ship’ verkrijgen.

PROGRAMMA

Tijdens Springtij kan je overal in Oostende terecht voor heel wat leuke, culturele activiteiten. Cultuurcentrum De Grote Post biedt een gevarieerd theaterprogramma aan voor verschillende leeftijden, met een grote focus op de allerkleinsten vanaf 0 jaar.

In de Bibliotheek kun je elke dag luisteren naar een gek, maf, leuk, spannend, mooi verhaal. Tijdens de openingsuren van de bib vindt ook de hele paasvakantie een jeugdboekenverkoop plaats.

In Mu.ZEE zijn er speelse rondleidingen voor het hele gezin, kun je tekenen in de prikkelkamer of meedoen met een gezinsworkshop.

In mu-zee- um leven creatievelingen zich op dinsdag, woensdag en donderdag uit in toffe workshops die volledig in het teken staan van street art.

De dienst Cultuur werkte ‘Schatten aan Zee’ uit, een zoektocht waarmee ze samen met alle jonge bezoekers en hun ouders de vele geheimen en verborgen plekjes van Oostende wil ontdekken.

In KAAP | Vrijstaat O. bouwen ze het café om tot een waar Kinderkunstkaffee. Kinderen kunnen er in de eerste week van de paasvakantie vlaggen maken en in de tweede week de expo van Telma Lannoo bewonderen én aanvullen.

In Fort Napoleon kunnen kinderen zich nog tot het einde van de paasvakantie onderdompelen in de doe-expo rond de gigantisch populaire kinderboeken van ‘De Waanzinnige Boomhut’. Op de bovenverdieping gaan de kinderen met hun eigen doe-boekje door het verhaal en op de benedenverdieping kunnen ze hun grenzen verleggen op een uitdagend boomhutparcours.

Kursaal Oostende heeft dan weer K3 te gast, die met een spetterende show jong én oud laten swingen.

Bij mooi weer kun je golfsurfen, skimboarden en strandsporten onder de knie krijgen op het Sportstrand bij V.V.W. Inside-Outside.

Kortom, geen tijd om je te vervelen!

TEKENFESTIVAL

Tijdens Springtij wordt ook opnieuw het tekenfestival “Tekenei” georganiseerd. Springtij gaat hiervoor in zee met illustratrice Telma Lannoo, wiens expo je tijdens het festival ook in KAAP | Vrijstaat O. kunt bewonderen. Tekenbladen zijn op te halen bij de deelnemende cultuurpartners en kunnen tot 18 april ingediend worden bij Toerisme Oostende. Wie weet win je wel een leuke prijs!

PAASEIERENRAAP

Op zondag 16 april organiseert Toerisme Oostende vzw ook terug een paaseierenraap in het Leopoldpark. Kinderen kunnen zich vooraf inschrijven, volgens leeftijd: 0 - 3 jaar, 3 - 5 jaar, 5 - 7 jaar en 8 - 12 jaar. Het startschot wordt om 10.00 uur gegeven.

Inschrijven voor de paaseierenraap kan via springtij@visitoostende.be (met vermelding van aantal deelnemers, hun namen, leeftijd en gsm-nummer).

Het volledige programma en meer informatie vind je op www.springtij-oostende.be.

Contacteer ons
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende