Loop de zonsondergang tegemoet met Sam De Bruyn

Op 22 september kunnen de recreatieve en professionele lopers opnieuw genieten van een uniek parcours in Oostende. Tijdens de MetaRelax® Ostend Night Run kom je ook dit jaar op plaatsen waar je anders niet komt, nadat Sam De Bruyn de opwarming op zich neemt.

Parcours

 

Bij zonsondergang om 20 uur starten de lopers aan hun traject van 7, 14 of 21 km. “De zeedijk in Oostende verandert tijdens de zonsondergang tot een unieke en bijna magische locatie. Dit is dan ook de perfecte startlocatie voor deze recreatieve run doorheen onze stad.” zegt Burgemeester Johan Vande Lanotte. “De organisatoren voorzien heel wat animatie langs het parcours. Dit motiveert niet enkel de lopers, maar ook toeschouwers kunnen zo langs het parcours unieke zaken meepikken.” Nieuw dit jaar is de passage door het Onze-Lieve-Vrouwecollege. De start en aankomst zijn ongewijzigd gebleven, dus de Albert I-Promenade ter hoogte van Kursaal Oostende is opnieuw ‘the place to meet’.

 

Sam De Bruyn

 

Dit jaar is Sam De Bruyn de ambassadeur van het loopevenement en zal de lopers opwarmen voor hun run van 7, 14, of 21 km.

 

Sam De Bruyn, televisie- en radiopresentator, traint momenteel voor de marathon van New York die in oktober plaatsvindt. Omdat hij als loper ook een sterke band heeft met Oostende is hij dit jaar de geknipte ambassadeur. Hij ontpopte zichzelf de afgelopen maanden tot zijn eigen verbazing tot een echte sportman. In Oostende vindt hij het beste van beide werelden: de rust dankzij de zee en de oneindigheid, en het woelige van een stad. Hij komt hier graag alleen, en het liefst in de winter om uit te waaien en tot rust te komen. Bovendien brengt hij ook vaak vrienden of familie mee om hen te overtuigen van zijn enthousiasme voor de Stad aan Zee. Het goede doel dat we dit jaar gekozen hebben ligt hem na aan het hart en hij zal op 22 september enthousiast meelopen met de duizenden andere deelnemers.

 

Sportdorp

 

Voor de vierde keer organiseert de Europese Commissie de Europese Week van de Sport, een sensibiliseringsactie die nieuwe en bestaande initiatieven rond sport, bewegen en gezondheid verzamelt in een grote Europese promotiecampagne. Voor de kinderen wordt er in de namiddag ter hoogte van Kursaal Oostende een heus sportdorp opgezet, waar ze aan de slag kunnen met diverse sportproeven. De beloning is onder meer een gratis deelname aan de Kids Run ‘s avonds.

 

 

 

Kids Run

 

De jongste deelnemers kunnen om 19 uur een eigen parcours van 700 m of 1.000 m lopen. Kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar kunnen zich inschrijven voor deze wedstrijd. Elk lopertje krijgt een medaille en de drie eerste meisjes en jongens per afstand krijgen een prijs. Start en aankomst van de Kids Run vinden plaats op de zeedijk ter hoogte van het Kursaal Oostende. Louise Carton, Oostendse deelneemster van de vorige Olympische Spelen, loopt mee met de kids.

 

Team Challenge

 

De Team Challenge is dé run bij uitstek voor een trio dat deze run samen wil beleven: vrienden op het werk, organisaties of instellingen, ... Collega’s die als teambuilding willen inschrijven, komen in een extra klassement terecht. Per team zijn er drie deelnemers die samen dezelfde afstand lopen.

 

Goede doel

 

Jaarlijks schenkt Rotary Oostende Ter Streep de opbrengst van de MetaRelax® Ostend Night Run aan goede doelen en sociaal geëngageerde verenigingen. Katie Ghesquière van Rotary Oostende Ter Streep: “Wij willen jong en oud samenbrengen met dit gezond en sportief accent. Daarnaast besteden we grote zorg aan de kwaliteit van ons evenement, waar de stad Oostende in volle glorie aan bod komt. Als non-profitorganisatie benadrukken wij een vlotte samenwerking met de lokale ondernemerswereld, sportievelingen tot ver buiten de stadsrand en Toerisme Oostende vzw.”

Met de editie 2018 wenst de organisatie meer aandacht voor geestelijke gezondheidszorg via steun aan onder andere:

 

  • KOMEE vzw: doorbreekt het sociaal isolement van mensen met jongdementie
  • TEJO vzw: biedt laagdrempelige therapeutische ondersteuning aan jongeren tussen 10 en 20 jaar

 

Praktisch

 

Online inschrijven en betalen kan via www.ostendnightrun.be

 

Prijzen:

  • 21 km: 21 euro (vooraf) of 26 euro (de dag zelf)
  • 14 km: 16 euro (vooraf) of 21 euro (de dag zelf)
  • 7 km: 11 euro (vooraf) of 16 euro (de dag zelf)
  • Kids Run: 3 euro

 

Sponsorpakketten

 

Voor ondernemers en sympathisanten is er de mogelijkheid om te sponsoren. In ruil hiervoor is zichtbaarheid op het evenement en social media voorzien.

 

Organisatie

 

Voor de organisatie van de MetaRelax® Ostend Night Run slaan volgende partners de handen in elkaar: Rotary Oostende Ter Streep, Toerisme Oostende vzw, dienst Sport Oostende en Hermes Atletiekclub Oostende vzw. Vzw Centrummanagement ondersteunt daarnaast enkele animaties tijdens de run.

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende