Meer dan 150 winkels nemen deel aan LATE NIGHT SHOPPING in OOSTENDE

Oostende is dé Shoppingstad aan Zee. Ook dit voorjaar pakt Oostende uit met een Late Night Shopping. Op vrijdag 11 mei blijven meer dan 150 Oostendse winkels in het centrum open tot 21 uur. Gezellig shoppen, genieten van de straatanimatie en de sfeer, extra attenties in de winkels … en een samenwerking met de Langestraat. Kortom: niet te missen! 

Meer dan 150 winkels uit de centrumstraten blijven op vrijdag 11 mei open tot 21 uur. Heel wat handelaars trakteren met een hapje en een drankje of bieden een geschenkje aan. Er zullen ook verschillende dj-sets opgesteld staan en natuurlijk mogen ook de modeshows niet ontbreken.  

Animatie

Voor de animatie laten de organisatoren en de handelaars zich inspireren door het maritiem evenement ‘Oostende voor Anker’ dat hetzelfde verlengde weekend georganiseerd wordt in Oostende. Al van in de late namiddag valt er heel wat te beleven in de verschillende straten van het centrum. Diverse muzikale optredens en sfeervolle mobiele acts zorgen voor extra sfeer en maken van het shoppinggebeuren een echt feest!

Tijdens de Late Night Shopping kan je modeshows meepikken bij o.a. bij Blush, Ferm, Lily, Lolaliza, Edouard Couture en Dameskledij el (bij ioSophie).

Samenwerking Toerisme en CMO

Het initiatief voor de Late Night Shopping gaat uit van de vzw Centrummanagement in samenwerking met Toerisme Oostende vzw. Dit blijkt een goeie match te zijn. “De voorgaande edities van de Late Night Shopping waren een enorm succes. De handelaars zijn zelf vragende partij voor het voortzetten van de Late Night Shopping op regelmatige tijdstippen. We spelen daar graag op in. De Late Night Shopping brengt heel veel bezoekers naar Oostende die nadien ook graag nog een hapje gaan eten of een aperitiefje drinken”, aldus Burgemeester Johan Vande Lanotte.

 

Langestraat

Er wordt voor deze editie ook nauw samengewerkt met de horeca. Meerdere zaken uit de Langestraat werken actief mee aan de Late Night Shopping en kijken ernaar uit om de shoppers na het winkelen te ontvangen om na te praten over hun Late Night Shopping.

 

Een uur gratis parkeren

Door de samenwerking met Indigo wordt aan de shoppers een gratis parkingcheque ter waarde van 1 uur parkeren aangeboden (zolang de voorraad strekt). Deze parkeercheques zijn de avond zelf af te halen bij het Shopping Team in het Feest- en Cultuurpaleis.

300 euro Rest“O”Cheques te winnen

Bovendien maakt iedereen kans op een lekker etentje in een Oostends restaurant. Er valt namelijk voor 300 euro Rest“O”Cheques te winnen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is een deelnameformulier invullen en op 11 mei binnenbrengen bij de radiostand van Oostende 1 in het Feest- en Cultuurpaleis.  

VIP-arrangement i.s.m. Hyundai

Een groep vriend(inn)en maakt kans op een exclusief VIP-arrangement i.s.m. Hyundai Devisch waarbij ze door een privéchauffeur opgehaald worden en tijdens de Late Night Shopping extra in de watten gelegd worden. Meer info via www.visitoostende.be.

Samenwerking met Stadsradio Oostende 1

Radiozender Oostende 1 zorgt op 11 mei voor de soundtrack bij de Late Night Shopping en zendt tussen 18 en 21 uur live uit vanuit het Feest- en Cultuurpaleis. De uitzending is te beluisteren via 107.4fm en 105.6fm aan de kust.

In Oostende word je op 11 mei verwend, dus mis de Late Night Shopping niet!

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende