Meer dan 180 winkels nemen deel aan LATE NIGHT SHOPPING in OOSTENDE

Open tot 21u op vrijdag 26 mei!

Oostende is dé Shoppingstad aan Zee.  Ook dit voorjaar pakt Oostende uit met een Late Night Shopping. Op vrijdag 26 mei blijven meer dan 180 Oostendse winkels in het centrum open tot 21 uur. Gezellig shoppen, genieten van de straatanimatie en de sfeer, extra attenties in de winkels … en een samenwerking met de Langestraat en de Lounge. Kortom: niet te missen!

Meer dan 180 winkels uit de centrumstraten blijven op vrijdag 26 mei open tot 21 uur. Heel wat handelaars trakteren met een hapje en een drankje of bieden een geschenkje aan. Er zullen ook verschillende dj-sets opgesteld staan en natuurlijk mogen ook de modeshows niet ontbreken.  

Animatie

Voor de animatie laten de organisatoren en de handelaars zich inspireren door Oostende voor Anker dat hetzelfde weekend georganiseerd wordt in Oostende. Reeds van in de late namiddag valt er heel wat te beleven in de verschillende straten van het centrum. Diverse muzikale optredens en sfeervolle mobiele acts zorgen voor extra sfeer en maken van het shoppinggebeuren een echt feest!

Modeshows o.a. bij Blush (om 19u met met o.a. Miss België 2017 Romanie Schotte en Justine De Jonckheere), Ferm, Lily, Edouard Couture en Dameskledij el.

Samenwerking Toerisme en CMO

Het initiatief voor de Late Night Shopping gaat uit van de vzw Centrummanagement in samenwerking met Toerisme Oostende. Dit blijkt een goeie match te zijn. ‘De voorgaande edities van de Late Night Shopping waren een enorm succes. De handelaars zijn zelf vragende partij voor het voortzetten van de Late Night Shopping op regelmatige tijdstippen. We spelen daar graag op in. De Late Night Shopping brengt heel veel bezoekers naar Oostende die nadien ook graag nog een hapje gaan eten of een aperitiefje drinken’, aldus Burgemeester Johan Vande Lanotte.

 

Langestraat en Lounge Kursaal

Er wordt voor deze editie ook nauw samengewerkt met de horeca. Meerdere zaken uit de Langestraat werken actief mee aan de Late Night Shopping.

 

  • La Vie werkt samen met Ferm

  • TAO heeft een speciaal menu voor de Late Night Shopping, de keuken blijft ook een uur langer open (tot 23 uur). Er wordt een glaasje cava aangeboden.

  • Het Kursaal zal aanwezig zijn met een stand van Footloose aan het Feest- & Cultuurpaleis. Aansluitend op de LNS gaan ze een menu in Aguadelmar extra in de kijker zetten met daaropvolgend een afterparty in de Lounge.

  • Manuscript, Twilight, Copador, Lafayette, Hemingway, NICE en Saporito (de nieuwe Bada Bing) plaatsen een dj in de Langestraat. Deze zal, na de LNS, plaatjes draaien tot middernacht. Enkele cafés bieden ook een gratis drankje aan als er in de winkel waarmee zij samenwerken voor 50 euro werd aangekocht.

  • Manuscript werkt samen met Lily

  • Hemingway werkt samen met Ferm

  • NICE werkt samen met Massimo Dutti

  • Resto Marina pakt ook weer uit met een Late Night Shopping menu

 

Lounge Ensorgalerij

De handelaars van de Ensorgalerij slaan de handen in elkaar om een lounge-gevoel te creëren in de galerij.

Een uur gratis parkeren

Door de samenwerking met Indigo kunnen we de shoppers een gratis parkingcheque ter waarde van 1 uur parkeren aanbieden (zolang de voorraad strekt).

10.000 euro elektro te winnen

Bovendien maakt iedereen kans op de hoofdprijs: een restyling van je elektrische apparaten t.w.v. 10.000 euro, bij MediaMarkt. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een deelnameformulier invullen en op 26 mei binnenbrengen bij de Hit Fm stand in het Feest- en Cultuurpaleis.  

VIP-arrangement i.s.m. Hyundai

Een groep vriend(inn)en maken kans op een exclusief VIP-arrangement i.s.m. Hyundai waarbij ze door een privé-chauffeur opgehaald worden en tijdens de Late Night Shopping extra in de watten gelegd worden. Meer info via www.visitoostende.be.

Samenwerking met Hit Fm

Hit Fm zorgt op 26 mei trouwens ook voor de soundtrack bij de Late Night Shopping en zendt tussen 18 en 21 uur live uit vanuit het Feest- en Cultuurpaleis en is te beluisteren via 106.3fm of livestream via www.hitfmlive.be.

In Oostende word je op 26 mei verwend, dus mis de Late Night Shopping niet!

Contacteer ons
Peter Craeymeersch Algemeen directeur Toerisme Oostende vzw
Veerlde Dubois Kabinet Burgemeester Johan Vande Lanotte
Peter Craeymeersch Algemeen directeur Toerisme Oostende vzw
Veerlde Dubois Kabinet Burgemeester Johan Vande Lanotte
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende