Meer dan 20.000 bezoekers voor De Waanzinnige Boomhut in Fort Napoleon

Meer dan 20.000 bezoekers voor De Waanzinnige Boomhut in Fort Napoleon

Dit weekend laatste kans om expo te bezoeken

De expo over de jeugdboeken van De Waanzinnig Boomhut is een ongelofelijk succes. In het totaal zullen meer dan 20.000 mensen het Fort Napoleon in Oostende bezocht hebben voor deze expo. Nog tot en met 17 april kun je een bezoek brengen aan de meest waanzinnige doe-expo van het jaar. De jeugdboeken van de Australische auteur Andy Griffiths en illustrator Terry Denton zijn enorm populair in Vlaanderen en Nederland en worden uitgegeven door Lannoo.

“Fort Napoleon kon al mooie cijfers voorleggen met eerdere expo’s als De Spiekpietjes en Geluk voor Kinderen, maar De Waanzinnige Boomhut breekt alle records”, aldus burgemeester Johan Vande Lanotte. “Niet alleen de cijfers zijn goed, ook de reacties van de bezoekers zijn uitermate positief. Kinderen worden even meegenomen in de droomwereld van de boeken en en kunnen zich uitleven op het speelparcours”

Ook Mieke Deprez, Hoofd Communicatie en Marketing bij Uitgeverij Lannoo, is zeer enthousiast over de samenwerking: “We wisten natuurlijk wel dat de boeken van De Waanzinnige Boomhut zeer populair zijn in Vlaanderen, maar deze bezoekerscijfers overtreffen alle verwachtingen. Het laatste boomhut boek van Andy Griffiths en illustrator Terry Denton stond ook enkele weken op 1 in de boeken top-10 in Vlaanderen.”

‘De Waanzinnige Boomhut’ - Expo

Een waanzinnige boomhut zoals deze van Andy en Terry heb je nog nooit gezien. Er is een bowlingbaan, een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en een snoepjesmachine die je overal volgt en snoepjes in je mond schiet als je trek hebt. Andy en Terry beleven er de dolste avonturen en proberen terwijl ook hun boek tijdig klaar te hebben.

Kinderen worden tijdens deze doe-expo uitgedaagd om hun eigen waanzinnig verhaal te schrijven. Aan de hand van een begeleidend boekje en tal van opdrachten worden hun creativiteit en inlevingsvermogen op de proef gesteld.

Op de benedenverdieping van Fort Napoleon kunnen kinderen hun energie kwijt op een waanzinnig lang boomhutparcours dat is opgebouwd uit meer dan 600 palletten door de boomhutspecialist Nester. Het parcours bestaat uit een doolhof, moerasbruggen en een spinnenweb, maar de absolute eyecatchers zijn de vulkaan en de sterrenkijker. Het parcours daagt kinderen uit om in de wereld van de boeken te stappen, maar maakt ook deel uit van hun eigen waanzinnig verhaal.

Andy Griffiths is een van de populairste kinderboekenauteurs in Australië. Hij schreef al meer dan twintig boeken en van een van zijn reeksen werd een animatiereeks gemaakt. Griffiths werkt al jaren succesvol samen met auteur en illustrator Terry Denton. Hun werk werd al meermaals bekroond.

Praktisch

De expo kan tot en met maandag 17 april elke dag bezocht worden, ook op feestdagen. Tickets kunnen ter plaatse gekocht worden. Deze organisatie is een samenwerking tussen Toerisme Oostende vzw, Uitgeverij Lannoo, Fort Napoleon en Herita.

Alle informatie: www.dewaanzinnigeboomhut.be

 

Contacteer ons
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende