Michiel Rabaey opent restaurant in Oostende

De talentvolle chef Michiel Rabaey opent in 2018 een nieuw restaurant op Oosteroever in Oostende. Michiel Rabaey is een rasechte Oostendenaar en behoort tot de nieuwe generatie topchefs. Dit restaurant zal een nieuwe culinaire troef zijn voor de Stad aan Zee en een perfecte aanvulling op het aanbod in Oostende.

“Twee jaar geleden hebben we met Toerisme Oostende vzw een traject opgestart om de Oostendse gastronomie te ondersteunen en nieuwe impulsen te geven.”, aldus Burgemeester Johan Vande Lanotte. “Dit traject werpt momenteel zijn vruchten af. We zien mooie resultaten met de restaurantcommissie, enkele spraakmakende nieuwe zaken openden recent hun deuren en er werden in minder dan 6 maanden meer dan 1.000 Rest”O”Cheques verkocht. Dat een rasechte talentvolle Oostendse chef een restaurant met ambitie opent in Oostende, maakt ons zeer enthousiast.”

Michiel Rabaey is reeds North Sea Chef en geboren en getogen in Oostende. Hier kreeg hij snel de liefde voor de Noordzee te pakken. Hij heeft een voorliefde voor alles wat op het strand, in de duinen en de zee te vinden is. Hij maakte de voorbije jaren naam als keukenchef in de Koksijdse Hotelschool waar hij niets liever deed dan zijn passie doorgeven aan de topchefs van morgen. Afgelopen zomer baatte hij met zijn vrouw Nathalie Hiele reeds een succesvolle pop-up uit op de Hendrik Baelskaai in Oostende.

De grootste koelkast van België

Het restaurant ligt op een toplocatie, vlak aan de Hendrik Baelskaai waar ook verschillende vissersschepen liggen aangemeerd. Voor Michiel is het een logische keuze om aan de slag te gaan met Noordzeevis: “De Noordzee is als ‘De grootste koelkast van België’. Als deze vlak voor de deur van je restaurant ligt, is het een evidente keuze om hiermee aan de slag te gaan. We zullen speciale aandacht geven aan minder bekende vissoorten. Hoewel vis natuurlijk één van onze specialiteiten is, zal het restaurant niet enkel een aanrader zijn voor visliefhebbers. Je mag je zeker ook verwachten aan heerlijke gerechten met vlees of de combinatie van beide.”

Iedereen welkom

In het restaurant zullen 20 zitplaatsen zijn, en een grote open keuken. Je zal de chef dus live aan het werk kunnen zien. Ook aan de bar rond de keuken zal je kunnen genieten van een heerlijke maaltijd. De reservaties openen vanaf mei 2018.

Opening

De opening van het restaurant is voorzien juli 2018. Michiel en Nathalie kijken er met volle teugen naar uit om topgastronomie aan te bieden in Oostende.

Ook Dino Ballière van Buro Coast is vol verwachting: “Het feit dat iemand als Michiel Rabaey kiest om hier een restaurant te openen, is een absolute meerwaarde voor de Oosteroever van Oostende. We hebben, samen met heel wat anderen, tijdens zijn pop-up kunnen proeven van het talent van Michiel. We kijken dus ongeduldig uit naar de opening.”

Contacteer ons
Pieter Hens Marketing Manager, Toerisme Oostende vzw
Pieter Hens Marketing Manager, Toerisme Oostende vzw
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende