Nieuw boek vertelt je alle geheimen rond de Oostendse garnaalkroket

Nieuw boek vertelt je alle geheimen rond de Oostendse garnaalkroket

DE GARNAALKROKET: HET VERHAAL VAN HET LEKKERSTE UIT DE NOORDZEE IN EEN KROKANTKORSTJE

Op 17 oktober kan je op het Oostendse garnaalkrokkettenfestival het boek ‘De garnaalkroket’ ontdekken, een staaltje culinaire literatuur om duimen en vingers bij af te likken. De Garnaalkroket is een op-en-top Belgische culinaire klassieker, maar zelden wordt er met zoveel hartstocht over gesproken als in Oostende. Krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen, dat zijn de vereisten voor een goede garnaalkroket. Geen twee artisanale garnaalkroketten zijn echter identiek en nergens vind je een (di)verser aanbod dan in de Stad aan Zee.

In ‘De Garnaalkroket’ kom je te weten waar in Oostende je de beste garnaalkroketten kan vinden, van verborgen parels over hippe hotspots tot traditionele brasserieën die al jarenlang een referentie zijn. Befaamde horecazaken zoals Brasserie Rubens, Le Bassin en Eetkaffee Poseidon vertellen hoe zij hun garnaalkroketten maken en als klap op de vuurpijl deelt sterrenchef Kobe Desramaults het recept van zijn signature garnaalkroket. Maar er is ook aandacht voor de vele Oostendse hobbykoks en grootmoeders, die er elk hun eigen manier op nahouden om het lekkerste uit de Noordzee in een krokant jasje te steken – vaak al generaties lang. Bovendien gaan we op pad met de garnaalvissers zelf en brengen we een bezoekje aan de legendarische Vistrap, om op die manier alle geheimen van de perfecte garnaalkroket te onthullen.

Dat er in Oostende een echte garnaalkrokettencultuur heerst, staat vast. Op zondag 17 oktober vindt in ACEG Wellington Renbaan dan ook een heus Garnaalkrokettenfestival plaats, het allereerste in België. Elf Oostendse restaurants presenteren er vol trots hun ambachtelijk gemaakte garnaalkroketten, waaruit het publiek en een professionele jury van fijnproevers hun favoriet kiezen. ‘De Garnaalkroket: Het verhaal van het lekkerste uit de Noordzee in een krokant korstje’ wordt exclusief te koop aangeboden op het festival, pas vanaf 19 oktober is het boek ook in de winkel te verkrijgen. In deze stijlvolle hardcover vind je unieke verhalen, magnifieke foto’s en tal van recepten, tips en tricks om zelf de perfecte garnaalkroket op je bord te toveren. Een must-have voor elke garnaalkrokettenliefhebber.

Prijs

‘De Garnaalkroket: Het verhaal van het lekkerste uit de Noordzee in een krokant korstje’ verschijnt bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 24,99 euro. Het boek zal ook te koop aangeboden worden bij Toerisme Oostende, Monacoplein 2 of via de webshop van visitoostende.be.

 

 

 Technische kenmerken

Titel: De Garnaalkroket: Het verhaal van het lekkerste uit de Noordzee in een krokant korstje

Auteur: Food’Oostende

Formaat: 190 × 245 mm

Aantal pagina: 184 pagina’s

Afwerking: Hardcover

Prijs: € 24,99

ISBN: 9789463935708

Online bestellen: https://www.visitoostende.be/nl/webshop/boek-de-garnaalkroket-pre-order

Pieter Hens
Pieter Hens Marketing Manager, Toerisme Oostende vzw

 

 

 

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende