Nieuw winterevenement trekt naar Leopoldpark

In 1996 was Oostende de eerste stad in België met een ijsschaatspiste in openlucht. In 2017 pakt Oostende uit met een volledig vernieuwde winter- en schaatsbeleving. Te midden van een gezellig verlicht Leopoldpark zullen bezoekers kunnen schaatsen op de vijver omgeven door meer dan 50 houten chalets met typische kerstartikelen. Het winterevenement in het park start op 1 december 2017 en loopt tot en met 7 januari 2018. Dit evenement zal de blikvanger zijn van de vernieuwde winterbeleving in Oostende en van de Stad aan Zee dé winterstad van België maken.

Het Leopoldpark is het centrum van de vernieuwde winterbeleving in Oostende. Het park heeft al langer zijn ideale ligging voor evenementen bewezen met onder andere Barrio Cantina, Theater aan Zee, Er was eens … en het North Sea Beer Festival. Met Sfeer in het Park leerden we het Leopoldpark ook kennen als een sfeervolle, winterse eventlocatie.

Vanaf 1 december wordt het park ondergedompeld in een gezellige kerstsfeer met een spectaculaire ijsschaatspiste op het water. “In België wachten we telkens op dat ene moment van het jaar waarop we de bevroren vijvers en binnenwaters kunnen betreden, maar dankzij de ijsschaatspiste op de vijver in het Leopoldpark kan dat in Oostende 38 dagen lang.”, vertelt Burgemeester Johan Vande Lanotte.

Voor de uitwerking van het winterevenement schreef Toerisme Oostende vzw een concessie uit waarbij het voorstel van Event Management Organisation (E.M.O.), de Oostendse organisatie achter onder meer de Gentse Winterfeesten, weerhouden werd. E.M.O. staat garant voor een professionele organisatie van ons nieuw winterse topevenement. Van uitermate groot belang is dat alles authenticiteit en warmte uitstraalt. Zo zullen er meer dan 50 houten chalets geplaatst worden in het park. Oostendse, maar ook nationale en internationale verkopers kunnen er typische kerstproducten aanbieden aan de bezoekers. “We zullen ervoor zorgen dat het Leopoldpark omgetoverd wordt tot een feeërieke kerstlocatie met extra kerstbomen en met duizenden lichtjes in de vele bomen in het park”, aldus nog Burgemeester Johan Vande Lanotte.

IJsschaatspiste op het water

Absolute eyecatcher wordt de ijsschaatspiste op het water. “Hiervoor wordt een constructie gemaakt met pontons zodat de schaatsers het gevoel krijgen dat ze op een bevroren vijver schaatsen”, verduidelijkt Quinten Goekint, zaakvoerder van E.M.O. “We zijn heel trots om dit uniek primeurconcept voor België in onze eigen stad te kunnen uitbouwen. De ijspiste zal maar liefst 1.150 m² schaatsplezier bieden en er is een apart gedeelte voor de allerkleinsten voorzien.”, vullen Bart Goekint en Christophe Burrick van E.M.O. aan.

De kids zullen het bovendien zeker naar hun zin hebben op de kerstmarkt want op het plein boven het bloemenuurwerk worden er tal van activiteiten georganiseerd tijdens de kerstvakantie. Nagenieten kan in een van de gezellige bars in de zetels aan het haardvuur met een warme chocomelk of iets pittigers. Het winterevenement in het park wordt een totaalbeleving voor de hele familie!

Totaalbeleving

De winter in Oostende ondergaat een metamorfose. Naast het vernieuwde concept van de ijsschaatspiste, wordt in de binnenstad onder de noemer “Winter aan Zee” een belevingsparcours uitgewerkt dat de gezellige kerstsfeer overal voelbaar maakt. Over dit belevingsparcours wordt later meer bekend gemaakt.

“Winter aan Zee” zal een volledig vernieuwde kerstsfeer over Oostende doen neerdalen”, zegt Burgemeester Johan Vande Lanotte. “Het nieuwe concept zal Oostendenaars op een andere manier naar hun stad laten kijken, maar zal vooral ook een boost geven aan zowel het verblijfs- als dagtoerisme in de winter.”

Om de kerstmarkt op poten te zetten sloegen Toerisme Oostende vzw en E.M.O. de handen in elkaar met steun van de Provincie West-Vlaanderen. E.M.O. is het Oostends bedrijf dat gespecialiseerd is in de totaalorganisatie van kerstmarkten. Het is tevens een zusterorganisatie van Satellite Ice, het bedrijf dat jaren de ijspiste voor Winterijs in Oostende verzorgde.

Contacteer ons
Peter Craeymeersch Algemeen Directeur Toerisme Oostende vzw
Quinten Goekint Zaakvoerder E.M.O. BVBA
Veerle Dubois Pers & Communicatie Kabinet Johan Vande Lanotte
Peter Craeymeersch Algemeen Directeur Toerisme Oostende vzw
Quinten Goekint Zaakvoerder E.M.O. BVBA
Veerle Dubois Pers & Communicatie Kabinet Johan Vande Lanotte
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende