Nieuwe Oostendse mascotte gidst jouw kidsdoor de herfstperiode!

Nieuwe Oostendse mascotte gidst jouw kidsdoor de herfstperiode!

De herfstperiode en een heleboel leuke activiteiten voor jong en oud gaan al jaren hand in hand bij Oostende! En ook dit jaar zet dé Stad aan Zee de tofste bezigheden voor je op een rijtje. Wist je dat de stad er sinds dit jaar zelfs een nieuwe mascotte voor kids bij heeft genaamd James? Laat je kids samen op pad gaan met James en de vele avonturen in Oostende beleven!

Dé Stad aan Zee heeft er een nieuw permanent vriendje bij, de vriend van ieder kind genaamd James! James is een lieve deugniet die samen met zijn beste vriend Vis in de vuurtoren Lange Nelle woont. Op de toren kan je zelfs hun oranje deurtje spotten. Als het lichtje brandt, wil dat zeggen dat hij thuis is. Zwaai maar eens en laat de lieve mascotte James je kids leiden door het heerlijke Oostende!

 

Ga jij mee op ontdekking via deze wandelzoektochten in Oostende? 

Story image

Tik Tak Zoektocht in de stad30/10/21 - 30/01/22 - Centrum OostendeVoor kids tussen twee en zes jaar oud - Gratis

Meer info via www.visitoostende.be 

Bij zonsondergang komen de Tik Tak-schaapjes naar buiten om nadien terug te keren naar het Tik Tak-huis. Eén keer per jaar gaan ze op wandel en verstoppen ze zich, zodat de andere dieren hen niet vinden. Kan jij de schaapjes vinden die zich in de etalages van de deelnemende winkels verstopt hebben? Tel de schaapjes, spot ze allemaal en breng je deelname strookje terug naar Toerisme Oostende (Monacoplein 2, 8400 Oostende). Een leuke verrassing wacht je op! 

 

Zoektocht naar dromerige mascotte JamesZoektocht formulieren afhalen bij Toerisme Oostende (Monacoplein 2, 8400 Oostende)

Meer info via visitoostende.be 

James, dat is ook een beetje een dromer. Plots dwarrelt een pluimpje neer uit de lucht, in gekke cirkels. Opeens stuift het weg met een windstoot! James kan niet anders en gaat erachteraan. Hij loopt en loopt en raakt tijdens de achtervolging steeds verder weg van het stukje Oostende dat hij zo goed kent. Vis wil James, zijn beste maatje, terugvinden. Help jij Vis in de voetsporen van James te treden en te zien waar hij allemaal is geweest? 

 

Wandelzoektocht in Oostende22/10/21 - 9/1/22

Zoektocht formulieren afhalen bij Toerisme Oostende (Monacoplein 2, 8400 Oostende)

Pluisjes blazend liep Katootje op een middag door Oostende. Zag er daar een plaatje dat ze uit haar prentenboek herkende? Katootje gaat graag op stap en omarmt de prachtige wereld vol paardenbloempluisjes, tjilpende vogels en vrolijke stofjes in alle kleuren. Ga jij samen met Katootje op zoek naar al die verborgen schatten in de stad? 

 

De Tik Tak Expo is terug!

Story image

Tik Tak Expo

30/10/21 - 30/01/22

Fort Napoleon (Vuurtorenweg 13, 8400 Oostende)

- 2 jaar: gratis I 2-11 jaar: € 7,00 I Volwassene: € 9,00

Meer info via www.fort-napoleon.be 

Ketnet Junior komt naar je toe met de tweede editie van de Tik Tak-expo in Fort Napoleon in Oostende. Laat jouw junior de Tik Tak- wereld binnenstappen. Ontdek er de levensechte Tik Tak-decors, maak zelf een scène met het iconische drinkmannetje en laat je kleinste zich uitleven op de discovloer tijdens deze interactieve expo.

 

Plezier voor jong én oud!

Story image

Oktoberfoor 08/10/21 - 07/11/21Wapenplein, Groentemarkt, Mijnplein en St. Petrus- en -PauluspleinAlle leeftijden

Meer info via www.visitoostende.be

Tijdens de jaarlijkse oktoberkermis valt er voor zowel klein als groot heel wat te beleven. De attracties zijn verspreid over vier pleinen: het Wapenplein, de Groentemarkt, het Mijnplein en het St. Petrus- en -Paulusplein. Dankzij een veilig circulatieplan en extra maatregelen bij de foorkramers kan iedereen zich zorgeloos uitleven op de tientallen attracties!

 

Gelukkig zijn er nog (Oostendse) zekerheden

Oostende heeft elke herfstvakantie wat nieuws in petto, maar je kan ook rekenen op de vaste waarden in dé Stad aan Zee! Leer de leefwereld van kunstenaar James Ensor kennen in het James Ensorhuis, spot de kersverse street art werken van The Crystal Ship met het vernieuwde kids parcours, ga heerlijk rondspringen bij Hangtime of laat je leiden door Oostende met stadsgids Kapitein Panekazak van de Mercator en zijn unieke audiotour. Dat en zoveel redenen waardoor Oostende meer dan een bezoekje waard is deze herfstperiode!

KLIK HIER VOOR BEELDMATERIAAL IN HOGE RESOLUTIE

 

Pieter Hens
Pieter Hens Marketing Manager, Toerisme Oostende vzw

 

 

 

 

 

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende