Nieuwe zeemoji in Oostende brengt hulde aan de zorgsector

Nieuwe zeemoji in Oostende brengt hulde aan de zorgsector

Befaamde lachend kakje krijgt gezelschap van 2 nieuwe zeemoji’s

Vandaag werden op het strand van Oostende 2 nieuwe zeemoji’s geplaatst. Dit zijn hedendaagse oriëntatiepalen in de vorm van emoji's. Naast de 3 reeds bestaande zeemoji’s werden vandaag een spookje en een zorgverlener met mondmasker toegevoegd aan de collectie. Vorig jaar namen het hartje, lachend gezichtje en het befaamde lachend kakje reeds hun plek in op het Oostendse strand.

Story image
“De zeemoji’s waren vorig jaar een groot succes.”, aldus Burgemeester Bart Tommelein. “We willen met dit initiatief het bestaande concept van de oriëntatiepalen weer actueel en aantrekkelijk maken voor kinderen. De zorgsector-zeemoji met mondmasker is een speelse manier om de helden van de zorg te bedanken voor hun werk, maar moet ook zorgen voor een sensibilisering van de vele bezoekers van onze stad om zich aan de richtlijnen te houden.”

De zeemoji’s werden bedacht door creatief bureau Hurae.

"Na het succes van de zeemoji's vorig jaar was het evident om de collectie uit te breiden met een aantal nieuwe symbolen. Het spookje is heel herkenbaar en populair bij kinderen. De zeemoji voor de zorgsector ontwikkelden we zelf: zo voorzagen we een bestaande emoji, nl. het mannetje met mondmasker van een kapje dat verwijst naar het verplegend personeel. Op die manier wijzen de nieuwe zeemoji's niet alleen de weg aan verdwaalde kinderen, maar zetten we meteen ook de zorgsector in de bloemetjes voor hun extra inspanningen van de voorbije maanden."
Cleo Vandenbosch, business manager Hurae
Story image

De 5 zeemoji’s kan je bewonderen op het strand van Oostende tussen het Zeeheldenplein en Kursaal Oostende.


Pieter Hens
Pieter Hens Marketing Manager, Toerisme Oostende vzw

Meer beelden in hoge en lage resolutie? klik hier!

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende