Online editie #MODEinOOSTENDE haalt 6 miljoen impressies

Online editie #MODEinOOSTENDE haalt 6 miljoen impressies

#MODEinOOSTENDE ging dit jaar voor het eerst volledig digitaal. Gezien de huidige omstandigheden besloot Toerisme Oostende de zevende editie van het mode-evenement online te organiseren en met succes. Tijdens september en oktober bezochten meer dan 20 influencers waaronder Julie Van den Steen, Tiany Kiriloff en de moderedactie van Feeling, de 49 deelnemende winkels. Dit zorgde voor een bereik van 383.400 unieke personen en meer dan 6 miljoen impressies.

#MODEinOOSTENDE trok dit jaar de digitale kaart. Het grootste shoppingevenement van de stad vindt elk jaar plaats in september met het nodige showgehalte. Dit jaar zocht Oostende een coronaveilig alternatief. 

Groot succes

Net zoals de vorige jaren, was het project ook dit jaar een groot succes. Met een bereik van 383 400 unieke personen en 6,06 miljoen vertoningen, kan Oostende spreken van een geslaagde campagne.

“Met #MODEinOOSTENDE willen we Oostende op de kaart zetten als onderscheidende shoppingstad”, aldus burgemeester Bart Tommelein. “Oostende heeft met een mix van grote ketens en lokale boetieks alle troeven in huis voor een perfect shopweekend aan zee. Het is voor de stad zeer belangrijk om ook nu de lokale kledingwinkels te blijven steunen.

#MODEinOOSTENDE

Het mode-evenement wordt jaarlijks georganiseerd en zet Oostende als shoppingstad in de kijker. Vorige jaren konden de fashionista’s telkens een shoppingroute doorheen de stad volgen, waarbij er ook in-store events plaatsvonden in de deelnemende winkels. In 2019 pakte de Stad aan Zee zelfs uit met een modeshow in het Kursaal. Dit jaar was de campagne kleinschaliger, maar daarom zeker niet minder effectief. 21 influencers kwamen tijdens de maanden september en oktober in Oostende shoppen en deelden hun shopping weekend massaal op hun sociale media. Net als vorig jaar was Feeling partner van #MODEinOOSTENDE. 

Influencers

Voor de selectie van de influencers werkte de stad samen met The Social Studio. De mannelijke en vrouwelijke fashionista’s en modebloggers, mom-bloggers en Oostendse ambassadeurs posten hun shopping-ervaringen, outfits en winkeltips op Instagram en andere sociale media. Julie Van den Steen, Katja Retsin, Sandra Bekkari, Tiany Kiriloff en Julie Houtman zijn slechts enkele namen die mee hun schouders onder de campagne zetten. De hashtag #MODEinOOSTENDE kreeg tijdens deze periode maar liefst 2562 vermeldingen op social media.

 

Overzicht deelnemende winkels:

 1. A-Propos
 2. BarbArt
 3. Boetiek Azzurro
 4. Bilitis oostende
 5. Boutique Mademoiselle
 6. Brooklyn
 7. Herenmode Paul
 8. De Dappere Stappers
 9. Eau 23
 10. ICONS
 11. La Fille
 12. Maison L'Oxygène
 13. Redshoe
 14. Versato Juweliers
 15. B & M optiek
 16. Ferm Homme
 17. Edouard Couture
 18. KIDZ
 19. MENZ
 20. Fleur de Lies #Greenlover
 21. Tutti Confetti
 22. her.
 23. Lolotte Little and more
 24. Image
 25. Maison Saints & Bullies
 26. VERO MODA
 27. La Gente herenmode
 28. World of Rascals kinderschoenen
 29. Dameskledij el
 30. Echt
 31. iO. hearing - Margot
 32. iO. Sophie
 33. Terre Bleue
 34. NZA New Zealand Auckland
 35. PARIS LONDRES
 36. Streza
 37. Sarah Pacini
 38. Ensor 14
 39. Ida
 40. Ferm Femme
 41. Dresen Optiek
 42. Brutus menswear
 43. White Interiors
 44. LILY
 45. Viva
 46. Hugo Boss by DITTO
 47. Luv
 48. Kabine
 49. Maison Lunettes

 

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende