Ook deze zomer gratis aanmelden voor drukste stranden Oostende

Ook deze zomer gratis aanmelden voor drukste stranden Oostende

Zandsculpturenfestival keert niet meer terug

In Oostende wordt er deze zomer opnieuw met een systeem van aanmeldingen voor het strand gewerkt. Vooraf aanmelden zal enkel nodig zijn op de drukste dagen van de zomer en dit alleen op de drie drukste stranden van Oostende: het Klein Strand, het Groeistrand en het Groot Strand (tot aan Venetiaanse Gaanderijen). Om extra ruimte en comfort te creëren op het strand, komt er in de toekomst geen nieuwe editie van het Zandsculpturenfestival.

Vorige zomer werd er voor het eerst gewerkt met een aanmeldingssysteem. Op deze manier kon de stad de drukte vooraf inschatten, hierop anticiperen en zorgen voor de nodige spreiding van bezoekers. Ook de strandzone aan het Thermae Palace wordt deze zomer actief gemonitord. Hier zal geen aanmelding nodig zijn, maar strandbezoekers zullen wel geteld worden om de drukte in deze zones onder controle te houden en bij te sturen indien nodig.

“Deze zomer zal er, dankzij de succesvolle vaccinatiecampagne, heel wat meer mogelijk zijn. Toch houden we er rekening mee dat er nog beperkingen zullen zijn”, aldus Burgemeester Bart Tommelein. “De respons op ons aanmeldingssysteem vorig jaar was zeer positief. We konden Oostendenaars en bezoekers een plaatsje op het strand garanderen met de nodige afstand en bijhorend veiligheidsgevoel. Aanmelden is uiteraard volledig gratis en enkel nodig op zeer drukke dagen.”

Voor de organisatie van een goede mobiliteit en crowd control wordt opnieuw samengewerkt met de gespecialiseerde bedrijven Scelta en To-B-Seen.

Na een zeer succesvolle samenwerking de afgelopen jaren besliste Oostende om afscheid te nemen van het zandsculpturen festival. “Het festival neemt normaal een ruimte van 10.000 m² in. Een ruimte die we graag extra willen inzetten om het comfort van onze strandbezoekers te verhogen”, verduidelijkt Peter Craeymeersch, algemeen directeur van Toerisme Oostende vzw. “Een nieuwe beachbar met oppervlakte van 600 m² met extra toiletten, lockers en een EHBO-post zal hiertoe bijdragen.”

Met het stopzetten van het Zandsculpturenfestival blikt Oostende terug op zes succesvolle edities. Vorig jaar moesten we afscheid nemen van Alexander Deman, die spijtig genoeg overleed. De Stad Oostende en Toerisme Oostende willen uitdrukkelijk de familie van Alexander en de medewerkers van het festival bedanken. De samenwerking met Alexander was steeds constructief, professioneel en zeer hartelijk.


Margot Neyskens Kabinetchef, Burgemeester Bart Tommelein
Pieter Hens
Pieter Hens Marketing Manager, Toerisme Oostende vzw

 

 

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende