Oostende blijkt zo de max dat Gent dreigt leeg te lopen

Vorige zomer pakte Toerisme Oostende vzw voor de eerste keer uit met een campagne die zich specifiek focuste op inwoners van de stad Gent. Jan Matthys, aka de Homo Turisticus, had als opdracht om de Gentenaars de Stad aan Zee te laten bezetten. Hij blikt nu in een nieuw filmpje terug op de impact van zijn oproep en beseft dat de Gentenaars massaal naar Oostende trokken. Zo’n succes vraagt om een vervolg! Ook dit jaar kunnen Gentenaars een goodiebag ophalen bij Toerisme Oostende vzw. Bovendien zetten verschillende Gentse horecazaken een Oostends gerecht op hun kaart.

“Het campagnefilmpje van de Homo Turisticus ging vorig jaar snel viraal en de 1.000 goodiebags voor Gentenaars vlogen de deur uit,” blikt Burgemeester Johan Vande Lanotte terug op het succes van de “Oostende is wa de max”-campagne uit 2016. “Gentenaars houden van Oostende en wij houden van hen. Een vervolg kon dus niet ontbreken. De Homo Turisticus onderzoekt deze keer de impact van de Gentse invasie in Oostende. Het blijkt zo ongelofelijk plezant in de Stad aan Zee, dat Gentenaren hier liever blijven plakken,” besluit de Burgemeester al lachend.

Naast Jan Matthys als Homo Turisticus spelen ook Gentenaars Barbara Sarafian, Frances Lefebure, Coco Jr., Kurt Burgelman van Biezebaaze en Eveline Hoste een rol in de spot.

Ook in Gent zelf zal de campagne voel- en hoorbaar zijn. Het filmpje wordt tijdens de zomer getoond in Kinepolis Gent en verschillende Gentse restaurants en cafés zetten een Oostendse suggestie op hun kaart.

Contacteer ons
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende