Oostende brengt ode aan de Oostendse terrasjes met online gids en talkshow

Oostende brengt ode aan de Oostendse terrasjes met online gids en talkshow

Marcel Vanthilt en Olga Leyers presenteren Terras Marcel

Het is bijna zover, zaterdag 8 mei 2021 komt in zicht en ook heel wat Oostendse hotspots stomen hun terrasruimte klaar voor het grote publiek. De Stad aan Zee voorziet extra ruimte zodat handelaars hun terras kunnen uitbreiden en bezoekers veilig kunnen tafelen binnen hun bubbel. Als kers op de taart wordt 'Terras Marcel' gelanceerd: een online special waarbij gastheer Marcel Vanthilt en sidekick Olga Leyers drie afleveringen lang (13, 20 en 27 mei) een ode zal brengen aan de Oostendse terrasjes. 

Zaterdag 8 mei 2021 werd reeds in alle agenda's gemarkeerd als dé dag waarop de terrassen opnieuw openen. Ook de vele gezellige plekjes in Oostende maken zich stilaan klaar voor heropening. De Stad aan Zee voorziet extra terrasruimte zodat handelaars hun bestaande terrassen kunnen uitbreiden. Zo bieden ze de Oostendse horeca niet enkel meer opportuniteiten, maar kunnen bezoekers ook op een veilige manier tafelen.

Story image

 

“We zijn zeer verheugd dat de terrassen eindelijk weer open mogen”, vertelt Burgemeester Bart Tommelein. “Oostende is een stad waar toerisme en hospitality ontzettend belangrijk zijn. De opening van de terrassen is een eerste stap richting vrijheid. We doen er als stad dan ook alles aan om onze ondernemers zo goed mogelijk te ondersteunen bij deze heropening.”

Op zoek naar een verwarmd terras? Of toch eerder een plek om gezellig bij te babbelen met wat vrienden? Mag dat met zeezicht zijn? Met behulp van de handige online tool op de website van Visit Oostende worden alle beschikbare terrassen in de stad netjes opgelijst en voorzien van extra info. Aan opties alvast geen tekort!

'Terras Marcel' - Een ode aan Oostendse terrassen

Vorige zomer werd de Stad aan Zee het thuisfront voor de online talkshow 'Hotel Marcel'. Hierbij praatte gastheer Marcel Vanthilt gedurende acht afleveringen met een resem BV's over hun laatste projecten én hun liefde voor Oostende. 

De succesformule van het online verhaal wordt nu doorgezet als ode aan de heropening van Oostendse terrassen. Met 'Terras Marcel' zal Marcel Vanthilt, samen met Olga Leyers, drie afleveringen de langverwachte heropening van de terrassen in Oostende in de kijker zetten. Onder andere Barbara Sarafian en Katja Retsin passeren de revue. Elke aflevering wordt voorzien van een muzikaal stuk van Isolde Lasoen. Donderdag 13, 20 en 27 mei is 'Terras Marcel' te bekijken via Youtube, Facebook en Instagram.

"Terras of niet terras, dat is de kwestie. En ik zeg: terras! Eindelijk kunnen we weer klinken op elkaars gezondheid. Santé & hou het veilig, oké?"
Marcel Vanthilt, host 'Terras Marcel'
Story image

Ook Schepen voor Ondernemen Charlotte Verkeyn is helemaal klaar voor de opening van de terrassen.

"Deze acties zetten Oostende extra in de kijker en tonen het gevarieerde aanbod van onze horeca-ondernemers. Van Oosteroever en Oostende-centrum tot Mariakerke en Stene zijn er leuke en verrassende terrasjes te ontdekken. We kunnen deze dan ook niet genoeg in de verf zetten.”

Margot Neyskens Kabinetchef, Burgemeester Bart Tommelein
Pieter Hens
Pieter Hens Marketing Manager, Toerisme Oostende vzw

 

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende