Oostende gaststad voor WK Cyclocross in 2027

Oostende gaststad voor WK Cyclocross in 2027

Oostende zal in 2027 het WK Veldrijden ontvangen, dat besliste het UCI vrijdag tijdens haar congres in Leuven. De wedstrijden zullen gehouden worden op 30 en 31 januari 2027. De stad kan zo al onmiddellijk uitkijken naar een vervolg op het WK van 2021, maar dan mét publiek en alles erop en eraan. 

De geslaagde editie van het het WK Veldrijden in 2021 zorgde ervoor dat de UCI in 2027 opnieuw voor Oostende kiest als gaststad. Ook de kijkers en de media konden de voorgaande editie smaken, waardoor een nieuwe editie hoge verwachtingen met zich meebrengt.

“We zijn verheugd dat we het WK Cyclocross in 2027 opnieuw kunnen organiseren in Oostende” zegt burgemeester Bart Tommelein. “Het kampioenschap in januari leverde spannende koersen en prachtige beelden op, maar we hebben het publiek enorm gemist. In 2027 gaan we voor een WK met alles erop en eraan.”

Stad Oostende zet haar ambities als sportstad extra in de verf te zetten door zo snel al een volgende editie aan zich te koppelen. Het kampioenschap zal plaatsvinden op 30 en 31 januari 2027. Details rond het parcours en de organisatie worden in de aanloop naar het evenement bekendgemaakt.

Margot Neyskens Kabinetchef, Burgemeester Bart Tommelein
Pieter Hens
Pieter Hens Marketing Manager, Toerisme Oostende vzw

 

 

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende