Oostende krijgt dit jaar twee kerstmarkten

Oostende krijgt dit jaar twee kerstmarkten

Winter in Oostende wordt de volgende drie jaar nog meer gespreid in de stad. Naast Winter in het Park met schaatspiste en kerstchalets in het Leopoldpark, zal er ook een kerstmarkt op het Wapenplein komen. Op die manier pakt Oostende uit met een nieuwe formule, waar inwoners en bezoekers nog meer kunnen genieten. Oostende wordt zo nog meer dé winterstad van Vlaanderen.

Het Leopoldpark in Oostende zal ook deze winter omgetoverd worden in een feeëriek winterpark met kerstchalets en met een drijvende schaatspiste. In samenwerking met Stad Oostende en Onroerend Erfgoed werd een plan uitgewerkt om ook de komende jaren Winter in het Park te kunnen organiseren, met respect voor de erfgoedwaarde van het Leopoldpark. Hierbij werd ook rekening gehouden met het draagvlak van het evenement voor de inwoners rond het historische stadspark. 

Nieuw dit jaar zal de kerstmarkt zijn op het Wapenplein. Door het organiseren van een tweede kerstmarkt wordt de link gelegd tussen het handelscentrum en het Leopoldpark. Dit zorgt voor een extra en grotere beleving. Deze opstelling zal minstens de volgende drie jaar aangehouden worden. Beide kerstmarkten zullen van start gaan op 1 december 2023 en geopend zijn tot en met 7 januari 2024. 

De maand december is dankzij ‘Winter in Oostende’ de voorbije jaren uitgegroeid tot een toeristische topperiode met heel wat extra overnachtingen. Toerisme Oostende vzw schrijft nu een nieuwe concessie uit om het volledige concept uit te baten voor de volgende drie jaar.

Burgemeester Bart Tommelein zegt: “De spreiding van de kerstmarkt over twee pleinen is een win-win. We betrekken de kerstshopper, wat ook voor de Oostendse handelaars een pluspunt is. Tegelijk vergroten we het draagvlak bij de inwoners rond het Leopoldpark, door een betere spreiding van de bezoekers. Schaatsers zullen nog steeds terecht kunnen in het Leopoldpark en met de tweede kerstmarkt willen we nog meer inzetten op de beleving voor de inwoners en bezoekers. Oostende wordt zo nog meer dé winterstad van Vlaanderen.”

Oostende pakte in 2017 uit met een drijvende schaatspiste in het Leopoldpark. Ook dit jaar zullen bezoekers opnieuw kunnen schaatsen op de vijver of een leuk kerstgeschenk kopen in één van de gezellige chalets. Het park zal baden in een gezellige winterse sfeer met extra verlichting en het zal mogelijk zijn om iets te eten en te drinken in een tijdelijke horecazaak in het park. Op vrijdag en zaterdag zal het mogelijk zijn om hier iets te drinken tot 23u, op andere dagen tot 22u. Bezoekers kunnen uiteraard na afloop nog terecht bij de horeca in de stad.  

Deze kerstmarkten kaderen in een totaalaanbod van winterevenementen in de stad aan zee.

Oostende is voor dit project op zoek naar een concessiehouder, waarbij u de kans krijgt om bij te dragen aan een fantastische winterervaring in Oostende. De concessie heeft als referentie 2023-TO-0005 (te vermelden op alle documenten en in alle communicatie). Geïnteresseerden kunnen de richtlijnen van de procedure terugvinden via volgende link:

https://shorturl.at/kqvVW

Margot Neyskens Kabinetchef, Burgemeester Bart Tommelein
Pieter Hens
Pieter Hens Manager team Marketing & Events, Toerisme Oostende vzw

 

 

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende