Oostende lanceert eigen GIF collectie

Om Oostende extra online in de kijker te zetten, lanceert Toerisme Oostende vzw 7 officiële Oostende GIFs. Deze kleine bewegende animaties kunnen gebruikt worden via Instagram stories, Snapchat en verschillende messaging platformen zoals Facebook Messenger. De GIFs werden ontwikkeld door het creatieve bureau ‘Kaart Blanche’.

Story image

“Oostende is altijd al een voorloper geweest qua citymarketing op sociale media.”, verduidelijkt Burgemeester Bart Tommelein. “De Facebookpagina van visitoostende heeft meer dan 77.000 likes en ook op Instagram zijn er meer dan 12.000 volgers. We willen mensen die Oostende bezoeken zoveel mogelijk aanzetten om leuke beelden van de stad te delen. De GIFs dragen hiertoe bij en versterken op een speelse manier de online identiteit van onze stad.”

Er zijn in totaal 7 GIFs ontwikkeld die een link leggen met verschillende Oostende-momenten. Naast het officiële logo werd er gekozen voor diverse insteken zoals gastronomie, het maritieme aspect en beachlife. Het is de bedoeling om de collectie op termijn uit te breiden met andere thematische GIFs.

De GIFs werden in opdracht van Toerisme Oostende vzw ontwikkeld door de creatieve ontwerpers van Kaart Blanche, die eerder al furore maakten met hun postkaarten. Om de GIFs zo breed mogelijk te kunnen verspreiden, worden ze aangeboden via het grootste GIF-platform ‘Giphy’. Dat platform heeft een goede link met onder andere Instagram en Facebook.


Meer informatie:

Pieter Hens
Pieter Hens Marketing Manager at Toerisme Oostende vzw
Margot Neyskens Kabinetchef at Burgemeester Bart Tommelein

Voorbeeld GIFs

Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image

Afbeeldingen:


Download GIFs

GIFS.gif 4 MB Kaart Blanche_ostende ma belle.gif 567 KB Kaart Blanche_foodo.gif 8 MB Kaart Blanche_logo oostende.gif 2 MB Kaart Blanche_l'ostendaise.gif 267 KB Kaart Blanche_sailor.gif 5 MB Kaart Blanche_love oostende.gif 281 KB Kaart Blanche_oostende-is-wa-de-max-nieuw.gif 605 KB

 

Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende