Oostende lanceert eigen weerbericht

Tijdens de lente- en zomermaanden pakt Toerisme Oostende vzw in samenwerking met Focus/WTV uit met een eigen Oostends weerbericht voor het weekend. Het weerbericht van Oostende is vanaf 23 maart elke donderdagavond te zien op Focus/WTV, maar ook via de online kanalen van Toerisme Oostende vzw. Op basis van kustweerbericht.be biedt visitoostende.be ook een aparte weerpagina met alle voorspellingen.

 

“Het weer is een zeer belangrijke factor voor het toerisme in Oostende”, aldus burgemeester Johan Vande Lanotte. “We zijn de voorbije jaren meer en meer geëvolueerd tot een all-weather bestemming, maar voor een kustbestemming is het uiterst belangrijk om een correct weerbericht te hebben. Studies en cijfers uit het verleden toonden al aan dat er aan de kust meer zon is dan in de rest van het land. Het is belangrijk om voor deze situatie een specifieke berichtgeving te voorzien, weliswaar op een zo correct mogelijke manier. Als we de objectiviteit niet 100 procent zouden waarmaken zou dat ook de geloofwaardigheid van ons toeristisch product aantasten. We willen net het omgekeerde bereiken. Het is aan ons om mensen correct te informeren.”


Geert Naessens, de vaste weerman van Focus/WTV, staat in voor de voorspellingen van het weekend. Hij heeft toegang tot KMI-gegevens en is al jaren een autoriteit in West-Vlaanderen als weerman. Uniek is dat tijdens het “Oostends weerbericht” ook telkens de koppeling zal gemaakt worden met activiteiten in de Stad aan Zee.

Op visitoostende.be/weer zullen op basis van de gegevens van kustweerbericht.be ook de hele week voorspellingen weergegeven worden. Kustweerbericht.be werkt hiervoor samen met het Agenschap Maritieme Dienstverlening van de Vlaamse Overheid en het KMI. Op korte termijn zal hier in samenwerking met Westtoer ook een webcam toegevoegd worden om bezoekers van de website het actuele weer te kunnen tonen.

Algemeen directeur van Toerisme Oostende vzw Peter Craeymeersch verduidelijkt :  “De stad investeert heel wat in het openbaar domein en evenementen om Oostende aantrekkelijker te maken, maar het weer is en blijft een belangrijke factor in het beslissing- en verwachtingspatroon van potentiële bezoekers. Het is dus cruciaal om onze bezoekers hierover goed en correct te informeren. We focussen daarom niet alleen op de voorspelling, maar zullen deze updaten op onze website en ook het actuele weer tonen. Door in zee te gaan met de specialisten van kustweerbericht.be en weerman Geert Naessens zijn we zeker van kwaliteit. We gaan het weer niet verbloemen, maar vooral tonen dat er altijd wel iets te beleven valt in Oostende. Bij mooi weer leggen we de focus op buitenactiviteiten, terwijl we bij mindere voorspellingen graag uitpakken met culturele activiteiten die zich vaak binnen afspelen. Op deze manier zetten we ook onze veelzijdigheid als stad in de verf”.

Het weer van Oostende is vanaf 23 maart elke donderdag te zien in de avondlus van Focus/WTV en bereikt zo telkens een kleine 200.000 West-Vlamingen. Chef nieuws Bart Coopman: "We zagen onmiddellijk de meerwaarde in van dit voorstel. Niet alleen voor de inwoners van Oostende die zo via Focus nog betere info krijgen. Evenzeer voor tweedeverblijvers, waarvan er heel wat in WTV-zendgebied wonen, is dit belangrijke extra informatie en service. Ook wij zullen dit weerbericht online ondersteunen."

 

Contacteer ons
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende