Oostende lanceert The Crystal Ship route

Oostende lanceert The Crystal Ship route

Een extra reden om deze zomer naar Oostende af te zakken

Oostende is 22 kunstwerken in het straatbeeld rijker en lanceert trots de wandel- en fietsroute langs dit artistiek parcours! Vanaf begin mei zullen er ook brochures beschikbaar zijn bij de dienst Toerisme en binnenkort volg je de route ook via The Crystal Ship app. Kunstenfestival The Crystal Ship bracht tijdens de paasvakantie meer dan 20 internationaal gerenommeerde kunstenaars naar de Stad aan Zee. Bekende artiesten als Roa, Fintan Magee, Faith47, Robert Montgomery en Cyrcle maakten van de stad een heus openluchtmuseum! De werken blijven minimum 2 jaar te bewonderen.

Geslaagde eerste editie

De lancering van de The Crystal Ship route op zondag 10 april trok heel wat nieuwsgierige mensen aan. In totaal zijn er de afgelopen weken zo'n 6000 plannetjes verdeeld geweest. 

“Dit is dan ook niet verwonderlijk, het is ongezien dat een kunstenfestival in dit genre zoveel internationale artiesten samenbrengt”, aldus curator Bjorn Van Poucke. “The Crystal Ship was met zijn eerste editie meteen het grootste van Europa”. 

“Oostende heeft de voorbije jaren een serieuze inhaalbeweging gedaan op cultureel vlak”, aldus Burgemeester Johan Vande Lanotte. “Met de succesvolle eerste editie van The Crystal Ship voegden we een nieuw topevenement toe aan de kalender en ons permanente cultuuraanbod".

Ook de Oostendenaars zijn opgetogen over dit nieuwe festival. Meer dan 100 Oostendenaarsstelden zich kandidaat om hun gevel te laten opfleuren! 

Wandel of fiets langs The Crystal Ship route met het plannetje of de app

De kunstwerken blijven minimum twee jaar lang te bewonderen. De 15km lange fietsroute gidst je langs 22 gigantische muurschilderingen en heel wat kleine knipogen in de open ruimte. Bij de 5km lange wandelroute kom je er 10 tegen. Vanaf begin mei zijn er plannetjes beschikbaar bij de dienst Toerisme en binnenkort zal er ook een app beschikbaar zijn.  

Stop zeker langs de door James Ensor geïnspireerde muurschildering van Argentijnse kunstenaar Jaz, het 40 meter hoge kunstwerk van de Australische Fintan Magee of het slapend ongedierte van Belgische artiest ROA. Of misschien is de optische illusie van Elian meer jouw ding! 
Zelfs los van de grote kunstwerken vind je kleine en grotere interventies terug in het straatbeeld van Jaune, Pol Cosmo, Biancoshock en Isaac Cordal. Eén ding is zeker, je zal je ogen uitkijken! 

 

Voor interviews, extra info en beelden, aarzel niet om contact op te nemen met:

Marie Lemaître

marie@talkie.be

0032 494 92 21 52

Contacteer ons
Over Toerisme Oostende vzw

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende?
Meer info via visitoostende.be.

Toerisme Oostende vzw
Monacoplein 2
8400 Oostende